2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Vitairat a közoktatási és felsőoktatási törvényről

2010. szeptember 8.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkárságának vitairata, melyben cáfolja, hogy a szeptember 7-én több hazai internetes portálon autentikusként közzétett tervezet a kidolgozás alatt álló új közoktatási és felsőoktatási törvény javaslata vagy annak kivonata lenne.
A Nemzeti Együttműködés Kormánya gyökeres változások végrehajtására kapott felhatalmazást. Az oktatás területén a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága haladéktalanul megkezdte az elmúlt nyolc esztendőben tönkretett iskolarendszer újjáépítését.
 
Lépéseket tettünk a tanárok biztonságának megteremtése felé, lehetővé tettük az évismétlést, az óvodai nevelésbe visszavezettük a tradicionális nemi szerepeket, engedélyeztük az osztályozást az alsó tagozatban is. A nyár folyamán oktatási szakemberek önkéntes felajánlását elfogadva megindult az új közoktatási és felsőoktatási törvény koncepciójának kidolgozása. Célunk, hogy a nemzet jövőjét meghatározó oktatás alapdokumentumai a lehető legszélesebb szakmai és társadalmi támogatást élvezzék.
 
A szeptember 7-én több internetes portálon megjelent anyag nem a kidolgozás alatt álló törvényjavaslat, nem is annak kivonata.
A munkafolyamat javában tart, a végső vitairat október közepén készül el, amelyet ígéretünkhöz híven közreadunk.
 
 
NEFMI Oktatásért Felelős Államtitkárság

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok