2023. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

A legfőbb ügyészi vizsgálat szerint nem jöhetett volna létre a jászladányi alapítványi iskola

Az Oktatási Minisztérium 2002. november 28-án a Legfőbb Ügyészhez fordult, hogy soron kívül vizsgáltassa meg a jászladányi Zana Sándor Imre Nevelési, Oktatási Közhasznú Alapítvány működésének törvényességét.
2003. május 15.

Érvénybe lép az óraszámcsökkentés (sajtóközlemény)

A kerettantervi rendelet óraszámcsökkentés miatti módosításának határideje 2003. április 30-án jár le. Az Oktatási Minisztérium a feladatot elvégezte. (Az oktatási miniszter 10/2003. (IV. 28.) OM rendelete.)
2003. április 29.

Közlemény

2003. április 24.

Közlemény

A Fidesz oktatási politikusai rendületlenül folytatják önlejárató kampányukat, ezúttal a felsőoktatási törvény módosítását véve célba.
2003. április 16.

Közlemény

Az OM örömmel üdvözli, hogy az MDF egyetért a közoktatási törvény módosításának leglényegesebb elemeivel, érthetetlen viszont, hogy ennek ellenére elutasítja a törvény módosítását.
2003. április 3.

Jogorvoslatért a bírósághoz fordul az Oktatási Minisztérium

Az Oktatási Minisztérium a Fővárosi Bírósághoz fordul a Közbeszerzési Döntőbizottság azon határozatának felülvizsgálata érdekében, amely az esélyegyenlőség sérelmére hivatkozva nem engedélyezi az OM Sulinet közbeszerzési eljárásán győztes Elender Kft.-vel való szerződéskötést.
2003. március 28.

Sajtóközlemény Pokorni Zoltán érettségivel kapcsolatban elhangzott nyilatkozatára

Az Oktatási Minisztérium leszögezi, hogy új érettségi koncepció nem készült, a tárca elkötelezett a már 1995-ben elindított kétszintű érettségi mellett.
2003. március 27.

Sajtóközlemény

Az Oktatási Minisztérium megbízására hivatkozva 2003. március 12-én egy vidéki általános iskolában kísérlet történt, hogy megfigyelő programot telepítsenek a helyi számítógép-hálózatra. Mindezt azzal indokolta a minisztérium számára ismeretlen személy, hogy a számítógépek kihasználtságát kívánja mérni, ezzel is segítve az iskolát a különböző informatikai pályázatokon.

2003. március 13.

Lezárult a jelentkezési határidő az OM, FMM és az IHM közös informatikai pályázatára

Lezárult a jelentkezési határidő az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2003. január 13-án kiírt közös informatikai pályázatára.
2003. március 10.

Politikai támadás a Sulinet ellen?

Az Oktatási Minisztérium érdeklődéssel figyeli, hogy a Fidesz figyelme 4 év kormányzás után most először fordul a Sulinet program felé. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a Fidesz miközben a törvényességről szónokol, megelőlegezi a független Közbeszerzési Döntőbizottság döntését, amikor olyan megállapításokat tesz egy jogvitát illetően, amelynek elbírálására kizárólag a Közbeszerzési Döntőbizottságnak van hatásköre.
2003. február 26.

Nem állhat le a Sulinet

Az Oktatási Minisztérium jogorvoslati eljárás keretében kéri a Közbeszerzési Döntőbizottságtól a közbeszerzési eljáráson győztes céggel való szerződés megkötésének jóváhagyását. Mint ismeretes a Közbeszerzési Döntőbizottság február 19-én megtiltotta a szerződéskötést az oktatási tárca és a Sulinet program folytatására kiírt pályázat győztese között, mert egy névtelen bejelentés szerint a minisztérium eljárása nem biztosította az esélyegyenlőséget.
2003. február 25.

Közlemény

Az Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Főosztálya az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően februárban meghirdette a következő tanévre vonatkozó ösztöndíj pályázati kiírását, amellyel – többek között – a magyarországi felsőoktatási intézményben teljes nappali alapképzésen tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatókat kívánja támogatni.
2003. február 17.

Közlemény

A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a tavalyi évhez hasonlóan az Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Főosztálya a 2002/2003-as tanévben ismételten meghirdette a Julianus Testvériskola Program osztálykirándulás támogatási pályázatát, amelynek második pályázati határideje 2003. február 28-án jár le.
2003. február 17.

Közlemény

Bernáthné Mohácsi Viktória, az Oktatási Minisztérium hátrányos helyzetű és roma gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa megdöbbenéssel fogadta a kisebbségi ombudsman frissen napvilágot látott jelentését a pátkai általános iskoláról, amely egyebek mellett megállapítja, hogy az iskolában a roma gyermekek külön jelölt tányérokból étkezhettek, többségük elkülönített, összevont osztályokban egy gyengébb képzést eredményező formában tanulhat. Ráadásul a jelentés megállapította, hogy a pedagógusok „láthatóan nem voltak tisztában azzal, hogy bármiféle jogsértést követnének el.”
2003. február 7.

Közlemény

A hatalmas hóesés következtében 2003. február 05-én a Komárom-Esztergom megyei, bajóti Bojóthy Simon Általános Iskola tetőszerkezete beomlott, részben leszakadt, a kémény ledőlt.
2003. február 6.

Közlemény

Az oktatási miniszter a megyei főjegyző kezdeményezésére ma délután Borsod-Abaúj-Zemplén megye nevelési-oktatási intézményeiben 2003. február 6-ára és 7-ére (csütörtök és péntek) rendkívüli tanítási szünetet rendelt el.
2003. február 5.

Közlemény

A Fidesz oktatáspolitikusainak összeesküvés-elmélete a tanterv és az iskolaszerkezet titokban végrehajtandó totális átalakításáról szomorú példája az olvasás-szövegértési készség hiányának.
2003. január 31.

Esélyt a jövőnek! program

Az "Esélyt a jövőnek!" program keretében megvalósuló vizsgadíj támogatásról.
2003. január 31.

Nagy az érdeklődés az OM, az FMM és az IHM számítógép és számítástechnikai eszközöket gyártó cégek számára kiírt közös pályázatára

Az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2003. január 13-án kiírt közös pályázatának dokumentációját 306 gazdálkodó szervezet vásárolta meg a kijelölt határidőig.
2003. január 31.

Az Oktatási Minisztérium a szülőföldön való tanulást támogatja

Az Oktatási Minisztérium továbbra is a szülőföldön való tanulást kívánja támogatni, és következetesen bevonja a határon túli magyarokról szóló döntések meghozatalába a magyar közösségek érdekvédelmi szervezeteit – jelentette ki Hiller István, az Oktatási Minisztérium (OM) politikai államtitkára az MTI-nek.
2003. január 27.

Közlemény

Az Oktatási Minisztérium álláspontja nem változott az évismétléssel kapcsolatban. A közoktatási törvény módosításának javaslata azt tartalmazza, hogy az általános iskola első három évfolyamán nem szabad buktatni. Évismétlésre a tanuló érdekében, az iskola és a szülő közös álláspontja alapján kerülhet csak sor.
2003. január 24.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok