2023. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Az Országos Köznevelési Tanács állásfoglalása

Az Országos Köznevelési Tanács állásfoglalása a Közoktatási Törvény módosításáról szóló nem hivatalos szakmai tervezetről
2003. január 20.

Reakció az MDF sajtótájékoztatóján elhangzottakra

Az oktatási minisztérium számára mindig a gyerekek érdeke az első. Ezt a meggyőződést tükrözi a tárca által vitára bocsátott közoktatási törvény módosító javaslata.
2003. január 17.

Több testmozgás az iskolában

A közoktatási törvény tervezett módosítása az iskoláknak több testmozgás szervezésére adna lehetőséget az általános iskola első négy évfolyamán.
2003. január 16.

Az Országos Kisebbségi Bizottság elfogadta az OM törvénymódosítási javaslatát

 Az Országos Kisebbségi Bizottság legutóbbi ülésén egyhangú szavazással elfogadta az Oktatási Minisztériumnak a közoktatási törvény módosításáról szóló javaslatát.
2003. január 15.

Közlemény

Az Oktatási Minisztérium az előzetes terveknek megfelelően 2003. január 14-én megkezdi az oktatásban érintett érdekegyeztető testületekkel a közoktatási törvény módosításáról szóló javaslat megbeszélését.
2003. január 10.

Reakció a Fidesz sajtótájékoztatóján elhangzottakra

A Fidesz által vízionált iskolaszerkezeti háború elindításáról szó sincsen, ennek a lehetőségét is eleve kizárja a tervezett közoktatási törvény azon paragrafusa, amely világosan kimondja, hogy „az alapfokú nevelés- oktatás szakasza az első évfolyamon kezdődik, s a nyolcadik évfolyam végéig tart.”
2003. január 9.

Közlemény

Az Oktatási Minisztérium tegnap írásos közleményt juttatott el az MTI-nek amelyben kérte, hogy azokban a megyékben, amelyekben várhatóan a havazás és szélfúvás miatt az iskolák nem érhetők el, nyolcadikán ne tartsanak tanítást, a megjelent gyermekek felügyeletét azonban lássák el. Az esti órákban az MTI olyan, az írásbeli közlemény szóhasználatától eltérő, ezért bizonytalanság előidézésére alkalmas, szóbeli értelmezést kapott az Oktatási Minisztériumtól, hogy az oktatási miniszter az írásbeli közleményben rendkívüli szünetet rendelt el az érintett megyékben.
2003. január 8.

Az oktatási miniszter közleménye a rendkívüli szünet elrendeléséről

Az Országos Meteorológiai Szolgálattal történő egyeztetés szerint fennáll annak a veszélye, hogy az ország egyes részein, településein a rendkívüli időjárás, - tartós hóesés és szél - miatt a tanulók nem tudják megközelíteni az iskolát. Ezért szerdán (január 8-án) Baranya megyében, Tolna megyében, Bács-Kiskun megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Hajdú-Bihar megyében, Csongrád megyében, Szabocs-Szatmár-Bereg megyében az iskolák ne tartsanak oktatást, oldják meg azonban azoknak a tanulóknak a felügyeletét, akik az iskolában megjelennek.
2003. január 7.

Közlemény

A Kormány az első száz napos programja megteremtette feltételeit annak, hogy a közoktatásban gyermekétkeztetést igénybe vevők a korábbi normatív kedvezményeken túl  rászorultság alapján kiegészítő támogatásban részesüljenek. Ennek végrehajtásához az Országimázs Központ megszüntetésével felszabaduló mintegy 4,5 milliárd forintot biztosította, mely összeg a 2003. évi tanév végéig nyújt fedezetet a fentiek támogatására.
A 2003. évi költségvetési törvény növelte az intézményi étkeztetés támogatását és kibővítette az érintettek körét. Új kiegészítő támogatásként jelent meg a rászorultsági alapon járó óvodai ingyenes intézményi étkeztetés finanszírozása. A rászorultsági alapon történő ingyenes gyermekétkeztetés programja felmenő rendszerben az elkövetkező években folytatódik.
2003. január 7.

Közérdekű közlemény

A Volán dolgozók január 6-i figyelmeztető sztrájkja egybeesik a téli szünetet követő első tanítási nappal.
2003. január 5.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok