2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Hiller István szakmai tárgyalásokat folytat Kínában

A kínai-magyar oktatási és kulturális kapcsolatok élénkítése, a magyar kultúra pozícióinak megerősítése Kínában, valamint a két ország művészei, oktatói és intézményei közötti együttműködés lehetőségeinek bővítése - e témákban folytat szakmai tárgyalásokat Pekingben, Sanghajban és Hong-Kongban Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár, akik Zhou Ji oktatási miniszter meghívására tesznek látogatást Kínában november 18-25. között.
2006. november 17.

'56 Romániában - emlékkiállítás a Barabás Villában

Az 1956-os a forradalom romániai eseményei állnak a középpontjában a "Sor(s)ok között" című emlékkiállításnak, amelyet Hiller István oktatási és kulturális miniszter nyit meg 2006. november 16-án. Az eseményen köszöntőt mond Adrian Iorgulescu, Románia kulturális minisztere.
2006. november 16.

56-os napló facsimile kiadása

Elsőként a szerző egykori iskolájának, a Vörösmarty Gimnáziumnak a tanára vehette át a "Magyar Forradalom 1956" című napló facsimile kiadását Arató Gergelytől, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkárától. Ezt követően a tárca támogatásával az 1200 hazai középiskola mindegyike megkapja Kovács János 1956-os naplóját.
2006. november 2.

Az OKM által támogatott/szervezett 1956-os forradalommal kapcsolatos oktatási programok

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium feladatának tekinti, hogy segítse a nemzeti ünnepeken, iskolai emléknapokon történő színvonalas és pedagógiailag is tartalmas iskolai megemlékezések megtartását.
2006. november 2.

Az OKM közleménye a HÖOK-kal és a PDSZ-szel történt egyeztetésekről

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium vezetése a HÖOK-kal 9, a PDSZ-szel 12 alkalommal ült tárgyalóasztalhoz kétoldalú megbeszélések formájában, vagy a nagyobb érdekegyeztető fórumok keretében.
2006. október 27.

A tárca közleménye a Seuso-kincsekről

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium mai keltezésű levelében tájékoztatja a Seuso kincsek zártkörű bemutatását tervező londoni Bonhams aukciós ház elnökét a Magyar Köztársaság Seuso kincsekre vonatkozó hivatalos álláspontjáról.
2006. október 11.

Sajtóközlemény

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium üdvözli, hogy az Országgyűlés a lehetséges legkorábbi időpontban meghozta a döntést a felsőoktatási törvénymódosítás Alkotmánybíróság által kifogásolt részletének megváltoztatásáról.
2006. október 9.

Közlemény

Minél több közérdekű szolgáltatással segítsék könyvtárak az emberek tájékozódását - ez a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Hiller István oktatási és kulturális miniszter valamint Fodor Péter, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke írt alá 2006. október 3-án. Az oktatási és kulturális tárca és az IKSZ megállapodásának részleteit Schneider Márta kulturális szakállamtitkár ismertette a sajtóval.
2006. október 3.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter köszöntője a zsidó újév alkalmából

Elérkezett a zsidó újév, az önvizsgálat és a számvetés időszaka a világ valamennyi zsidó embere, így magyarországi zsidó honfitársaink számára is.
2006. szeptember 22.

Északi országok kultúrája hazánkban

Fotó: Gordon Eszter
Az északi országok kortárs művészeinek eddigi legjelentősebb magyarországi bemutatkozási lehetősége lesz az a december elején nyíló kiállítás, amelynek megrendezéséről délután tárgyalt a finn, a svéd, a norvég, a dán és az izlandi nagykövettel Hiller István oktatási és kulturális miniszter.
2006. szeptember 20.

OKM közlemény: Hiller István fogadta Izrael oktatási miniszterét

Hiller István fogadta Izrael oktatási miniszterét (Fotó: Gordon Eszter)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2006. szeptember 20-án hivatalában fogadta az Academia Europea tudományos konferenciájára Magyarországra érkezett Yael Tamirt, Izrael állam oktatási miniszterét.
2006. szeptember 20.

Közlemény a tandíjellenes tüntetés elhalasztásáról

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium üdvözli, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a csütörtök délutánra tervezett tandíj ellenes tüntetés elhalasztása mellett döntött.
2006. szeptember 20.

Az OKM közleménye a felvételi pontszámításról

Szeptember első hetében viszi a szakmai és érdekvédelmi szervezetek elé az Oktatási és Kulturális Minisztérium azt a most készülő javaslatot, amely a felvételi pontszámítás módosításáról szól. A javaslat ebben a fázisban még csak egy szakmai anyag, amely csakis a megfelelő egyeztetések után, leghamarabb októberben kerülhet a kormány elé.
2006. augusztus 17.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok