2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Állami kitüntetések átadása október 23-án

Nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából Halász János parlamenti államtitkár adta át Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök és Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megbízásából a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti- és lovagkeresztje, valamint a Magyar Köztársaság Arany, Ezüst és Bronz Érdemkeresztje állami kitüntetéseket a Néprajzi Múzeum aulájában.

2010. október 23.

Átadták a Trefort Ágoston-díjakat

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára 2010. augusztus 23-án adta át a Trefort Ágoston-díjat azoknak a minisztériumi és intézményi dolgozóknak, akik nem oktatói tevékenységet folytatva az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek.
2010. augusztus 27.

A kulturális örökség nem szorulhat határok,országhatárok közé

100419_104

Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint közös kincsünk, a kulturális örökség nem szorulhat határok, országhatárok közé; határokon átívelő feladat az épített örökség, a műemlékek védelme. Ezt a tárcavezető a Műemléki Világnap alkalmából, a 150 éve született Möller István tiszteletére rendezett tudományos konferencián mondta hétfőn, Budapesten.
2010. április 19.

Hiller István miniszteri elismerő oklevelet adott át az 55 éves Mecsek Táncegyüttesnek

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter miniszteri elismerő oklevelet adott át az 55 éves Mecsek Táncegyüttesnek pénteken, Európa Kulturális Fővárosában, Pécsett. A „Sörény lábbal, víg orcával” című est díszvendégei Claudia Schmied, az Osztrák Köztársaság oktatási, művészeti és kulturális minisztere, valamint Sebestyén Márta előadóművész voltak.
2010. március 27.

Pro Cultura Hungarica díj Jefim Pivovar orosz történésznek

Pro Cultura Hungarica díjat adott át Jefim Pivovar történész professzornak, az Orosz Állami Bölcsészettudományi Egyetem (RGGU) rektorának 60. születésnapja alkalmából Gilyán György moszkvai magyar nagykövet szerdán.
2010. március 17.

Öt éves a Művészetek Palotája

Fotó: Gordon Eszter
Március 15., a nemzeti ünnep előestéjén ünnepi gálaestet tartottak a Művészetek Palotájában (Müpa), amely öt évvel ezelőtt, 2005-ben ezen a napon nyílt meg hivatalosan. Az alkalomból Hiller István oktatási és kulturális miniszter Kiss Imre vezérigazgatónak a Magyar Kultúra Követe elismerést nyújtotta át, és 12 kitüntetést adott a Müpa munkatársainak.
2010. március 15.

Állami és művészeti díjakat adtak át március 15-e alkalmából

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a nemzeti ünnep alkalmából kulturális kitüntetéseket adott át vasárnap a Szépművészeti Múzeumban.

 
2010. március 14.

Átadták a Kiváló- és Érdemes Művész, valamint a Babérkoszorú Díjakat

Fotó: Gordon Eszter
Március 15-e, a nemzeti ünnep alkalmából Kiváló- és Érdemes Művész Díjakat, valamint a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja Díjat adott át Molnár Csaba kancelláriaminiszter, a Művészeti Díj Bizottság elnöke és Hiller István oktatási és kulturális miniszter szombaton Budapesten.
2010. március 13.

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat
Sólyom László köztársasági elnök március 15-e alkalmából Kossuth- és Széchenyi-díjakat adott át a Parlamentben.
2010. március 15.

Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetések

Fotó: Gordon Eszter

A nemzeti ünnep alkalmából odaítélt elismeréseket Sólyom László államfő Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át.

2010. március 15.

Átadták a Scheiber Sándor-díjakat

Fotó: Gordon Eszter
Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára átadta a Scheiber Sándor-díjakat szerdán, Budapesten. Az elismerést Dr. Menahem Schmelzer, a New York-i Jewish Theological Seminary nyugalmazott professzora, Dr. Miskolczy Ambrus egyetemi tanár, történész és Dr. Tibori Szabó Zoltán kolozsvári újságíró, történész nyerte el.
2010. március 9.

Hiller István Pro Cultura Hungarica kitüntetést adományozott Christoph Ramosernek és Günter Grampp-nak

Hiller István és Günter Grampp a Pro Cultura Hungarica kitüntetéssel (Fotó: Gordon Eszter)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter Pro Cultura Hungarica kitüntetést adományozott Christoph Ramosernek, osztrák Tudományügyi és Kutatási Minisztérium osztályvezetőjének és Günter Grampp-nak, a grazi Technische Universität professzorának. A tárcavezető az elismerést szerdán adta át.
2010. március 4.

Miniszteri elismerő oklevelet kapott Foky Ottó

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter miniszteri elismerő oklevelet adományozott a Tévé Maci, Misi mókus, Makk Marci és Mirr-Murr kandúr atyjának, Foky Ottó Munkácsy-díjas animációsfilm-rendezőnek életműve elismeréséért szerdán Budapesten. A bábanimáció mesterének egy hete zárult Mirr-Murral és barátaival című kiállítása a következő hetekben országos turnéra indul; a grafikusmester terveit, vázlatait, rajzait és mesehőseit számos vidéki városban bemutatják.
2010. február 17.

Pro Cultura Hungarica kitüntetés három izraeli személyiségnek

Szalai Anna, a jeruzsálemi Héber Egyetem magyar tanára, Nurit Tinari Modai, az izraeli külügyminisztérium osztályvezetője és Ofer Vardi újságíró Pro Cultura Hungarica kitüntetést vehetett át vasárnap a tel-avivi magyar nagyköveti rezidencián Arató Gergelytől, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkárától.
2010. február 2.

Pro Cultura Hungarica-díjat kapott Indu Mazaldan indiai műfordító

Hiller István oktatási és kulturális miniszter által adományozott Pro Cultura Hungarica-díjat adott át Balázs Péter külügyminiszter Indu Mazaldan indiai műfordítónak január 18-án Újdelhiben, a Magyar Nagykövetségen rendezett ünnepség keretében.
2010. január 27.

Hiller István állami kitüntetéseket adott át a Magyar Kultúra Napja alkalmából

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Hiller István kitüntetéseket adott át a Szépművészeti Múzeumban, majd este Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában.
2010. január 22.

Hiller István átadta a Magyar Kultúra Követe címeket

Hiller István átadta a Magyar Kultúra Követe címeket
A Magyar Kultúra Követei 2010-ben: Eszenyi Enikő Kossuth-díjas színművész, rendező, Forgács Péter médiaművész, képzőművész, független filmes, Juliet Kinchin művészettörténész, egyetemi oktató, Kobayashi Ken-Ichiró karmester, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző, Tarr Béla filmrendező, forgatókönyvíró.
2010. január 21.

Három magánszemély és három cég kapta idén a Kármán Tódor-díjat

Az oktatási és kulturális miniszter a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért három magánszemélynek és három cégnek adományozott Kármán Tódor-díjat. Az elismeréseket Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára adta át csütörtökön.
2010. január 7.

Hiller István Gábor Dénes-díjakat adott át

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter Gábor Dénes-díjat adott át dr. Trampus Péter gépészmérnöknek és dr. Székely Vladimír villamosmérnöknek csütörtökön Budapesten.
2009. december 17.

Átadták a 2009-es Aase-díjakat

Koós Olga (Radnóti Miklós Színház), Császár Gyöngyi (Szolnoki Szigligeti Színház), Kun Vilmos (Katona József Színház) és Wellmann György (Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház) nyerte el idén az Aase-díjat, amelyet Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára adott át csütörtökön a Bajor Gizi Színészmúzeumban Budapesten.
2009. december 17.

Hiller István a Magyar Köztársaság Középkeresztjével tüntette ki Radnóti Miklósnét

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter – a köztársasági elnök megbízásából – a kormány nevében a Magyar Köztársaság Középkeresztje kitüntetést adta át a 98 éves Radnóti Miklósné Gyarmati Fanninak.
2009. december 10.

Vadady Ágnes Díjjal jutalmazták a mozgásművészet fiatal tehetségeit

Csonka Vanessza, a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója, Illés Renátó, a Baross Imre Artistaképző tanulója, Szabó Gergely, a Tálentum Táncművészeti Iskola tanulója és Vasas Erika, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanulója nyerték el az idén első alkalommal kiosztott Vadady Ágnes Díjat. Az elismerést Kis János táncművész, színházigazgató adta át.
2009. december 2.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Dr. Kovács Imre Endre, Bíróczi István és Dr. Legeza László kapta az idei Fraknói Vilmos-díjakat. Az elismeréseket Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át 2009. november 20-án, Fraknói Vilmos halálának évfordulóján.
2009. november 20.

Hiller István Pro Cultura Hungarica díjat adományozott az UNESCO leköszönő főigazgatójának

Hiller István oktatási és kulturális miniszter Pro Cultura Hungarica kitüntetést adományozott Macuura Kóicsirónak, az UNESCO leköszönő főigazgatójának a kulturális sokszínűség, a kulturális párbeszéd érdekében végzett tevékenységéért. A tárcavezető az elismerést a World Science Fórum keretében adta át csütörtökön, a Magyar Tudományos Akadémián
2009. november 5.

Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Dr. Erdélyi Géza református lelkész, Dr. Pósfay György evangélikus lelkész, teológus és Dr. Sonnevend Imréné Dr. Lackovits Emőke néprajzkutató, nyugalmazott főmuzeológus kapta idén a Károli Gáspár-díjat a szakmai kuratórium javaslata alapján. Az elismeréseket Hiller István miniszter megbízásából Csepregi András, az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át ma a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2009. október 30.

Elismerés a magyar kultúra csehországi képviselőjének

Fotó: Gordon Eszter
Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára Pro Cultura Hungarica díjat adott át Evzen Gálnak, a budapesti Cseh Centrum távozó igazgatójának hétfőn Budapesten.
2009. július 27.

Hiller István kitüntetéseket adott át Pedagógus Nap alkalmából

pednap_090504_02
Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint nevelni, oktatni, tudást átadni olyan mesterség, amelyben minden változásra fel kell készülni. Ezt a tárcavezető csütörtökön Budapesten a Pedagógus Nap alkalmából történő kitüntetések átadó ünnepségén hangsúlyozta.
2009. június 4.

Átadták a "Jó tanuló - Jó sportoló" díjakat

Fotó: Gordon Eszter
"A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója" díjakat 148-an vehették át Szüdi Jánostól, az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatási szakállamtitkárától, a 2007/2008-as tanév tanulmányi és a sportban elért kiemelkedő eredményeik alapján. Az alap- és középfokú oktatási intézmények tanulói közül 135-en, a felsőoktatási intézmények hallgatói közül pedig 13-an kapták meg az elismerő címet.
2009. március 30.

Művészeti díjak március 15-én

A Művészetek Palotájában ünnepi díszelőadáson március 15-én átadták a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja, illetve a Márciusi Ifjak Díjakat.
2009. március 16.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok