2021. április 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Átadták a Nagy Tibor Gyula-díjat

Nagy Tibor Gyula-díjat kapott az oktatás területén az európai jogharmonizációért és a közigazgatás korszerűsítéséért végzett kimagasló tevékenységéért Müller György egyetemi oktató és Szövényi Zsolt, a szaktárca főosztályvezetője. Az elismeréseket Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár adta át hétfőn Budapesten.
2009. március 9.

Átadták az idei Scheiber Sándor-díjakat

MTI fotó: Soós Lajos
Átadták az idei Scheiber Sándor-díjakat kedden Budapesten; az oktatási és kulturális miniszter által adományozott elismerésben részesült Krízáné Nagy Ilona folklórkutató, Michael Kalman Silber történészprofesszor és Toronyi Zsuzsanna történész.
2009. március 3.

Nagyszerű sikereket értek el a magyar diákolimpikonok

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint nagyszerű, hogy a magyar diákok a nemzetközi diákolimpiákon 5 arany-, 13 ezüst-, és 6 bronzérmet szereztek. Ez azt bizonyítja, hogy a magyar tehetségek nemcsak országos, hanem nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A tárcavezető ezt a nemzetközi diákolimpiákon részt vett magyar diákok köszöntése alkalmából rendezett ünnepségen mondta a Parlamentben.
2009. február 3.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kitüntetéseket adott át a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Kultúra Napja alkalmából kitüntetéseket adott át csütörtökön Budapesten az Iparművészeti Múzeumban.
2009. január 22.

Átadták a Solt Ottilia-díjakat

Dr. Deliné Dr. Fráter Katalin, Kovács József Hontalan és a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon nyerte el idén a Solt Ottilia-díjat. Az elismeréseket Szüdi János közoktatási szakállamtitkár adta át.
2009. január 7.

Hiller István Gábor Dénes-díjat adott át Dr. Tulassay Tivadarnak

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter Gábor Dénes-díjat adott át Dr. Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem rektorának csütörtökön Budapesten, a Parlamentben. A tárcavezető méltatásában hangsúlyozta, hogy nem a gyermekgyógyászról, nem az akadémikusról, nem a Semmelweis Egyetem rektoráról akar beszélni, hanem a reneszánsz freskók kitűnő ismerőjéről.
2008. december 18.

Két magánszemély, két cég és egy kutatóintézet kapta idén a Kármán Tódor-díjat

Az oktatási tárca által 2000-ben alapított elismerést olyan magánszemélyeknek, jogi személyeknek, vagy közösségeknek adományozzák, akik, illetve amelyek kiemelkedő támogatást nyújtanak a tanulóknak, hallgatóknak, oktatóknak és oktatási intézményeknek. Egyúttal jelentős támogatással (pl. ösztöndíjjakkal, tudásközpontok, kooperációs kutatóközpontok révén) segítik az intézmények kutatási, oktatási munkáját.
2008. december 17.

Hiller István átadta az Aase-díjakat

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter átadta az epizodisták számára megalapított Aase-díjat kedden, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Az elismerést idén Péva Ibolya, Zsurzs Kati, Csuha Lajos és Uri István vehette át. Az eseményen a tárca vezetője köszönetét fejezte ki az előadó-művészeti érdekképviseleti szervezetek vezetőinek és képviselőinek azért az összefogásért, amely lehetővé tette a régóta várt törvény megszületését.
2008. december 16.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Kuklay Antal, Miocs József és Dr. Diós István kapta az idei Fraknói Vilmos-díjakat. Az elismeréseket Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át 2008. november 20-án, Fraknói Vilmos halálának évfordulóján.
2008. november 20.

Átadták a IV. Ifjúsági Bolyai Pályázat díjait

Fotó: Gordon Eszter
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Bolyai Díj Alapítvány által 2000-ben létrehozott Ifjúsági Bolyai Pályázat hozzájárul a hazai tudományos élet, valamint a világhírű magyar kutatás-fejlesztés kiszélesítéséhez. Az idei díjakat Balogh Gyula, az OKM koordinációs szakállamtitkára adta át.
2008. november 19.

Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Dr. Cserháti Sándor evangélikus lelkész, teológus, Gémes István nyugalmazott evangélikus lelkész, teológus és Dr. Fodorné Dr. Nagy Sarolta református lelkész kapta idén a Károli Gáspár-díjat a szakmai kuratórium javaslata alapján. Az elismeréseket Hiller István miniszter megbízásából Csepregi András, az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át ma a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2008. október 30.

Átadták a Pulitzer Szülővárosa Díjat Makón

Hrabovszki Rita és Nagy Zsófia kapta a Pulitzer Szülővárosa Díjat, a makói önkormányzat és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) alapította elismerést szerdán adták át a Maros-parti városban. A minisztérium díját Arató Gergely, a tárca államtitkára adta át.
2008. október 29.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kitüntetéseket adott át augusztus 20. alkalmából

Hiller István átadja a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést Baán Lászlónak, a Szépművészeti Múzeum főigazgatójának
"Ezen a napon minden magyar örömteli kötelessége, hogy megemlékezzen Szent Istvánról és arról, hogy első királyunk miként választott, s hogyan ragaszkodott a döntéséhez" - mondta ünnepi beszédében Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából a Szépművészeti Múzeumban.
2008. augusztus 20.

Hiller István átadta a Fitz József-könyvdíjat

Hiller István oktatási és kulturális miniszter Szombathelyen a Könyvtárosok 40. Vándorgyűlésén átadta a Fitz József-könyvdíjat. Ezzel a díjjal a könyvtárosok szavazatai alapján azokat a könyveket jutalmazzák, amelyek az elmúlt időszak könyvtári gyarapodásának keresett, várt, értékes kötetei voltak.
2008. július 24.

Pro Cultura Hungarica díjat kapott Kozma Mária írónő

Pro Cultura Hungarica díjjal jutalmazta a Csíkszeredában élő Kozma Mária írói és könyvszerkesztői munkásságát a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma.
2008. június 23.

Hiller István Pedagógus Napi kitüntetéseket adott át

A Pedagógus Nap alkalmából Hiller István a pedagógusok munkájának elismeréseként, a pedagógus hivatás megbecsülése jeléül kitüntetéseket adott át a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak. Idén először adta át a miniszter a Teleki Blankáról elnevezett „Az esélyt teremtő pedagógus” díjat.
2008. június 3.

Közoktatás Minőségéért Díj

Közoktatás Minőségéért Díj
Szüdi János, az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatási szakállamtitkára "Közoktatás Minőségéért" díjakat és elismerő oklevelek adott át.
2008. május 23.

"Információ" - Andreas Fogarasi Arany Oroszlán-díjas műve az Ernst Múzeumban

Fotó: Gordon Eszter
Szombattól látható a budapesti Ernst Múzeumban Andreas Fogarasi Információ című tárlata, melyen kiállítják a 2007-es Velencei Biennále-győztes Kultur und Freizeit (Kultúra és szabadidő) című munkáját. Az Arany Oroszlán-díjas videoinstalláció mellett a tárlat látogatói a magyar-osztrák művész korábbi alkotásait is megtekinthetik. Fogarasit Pro Cultura Hungariae-díjjal tünteti ki az Oktatási és kulturális Minisztérium.
2008. május 19.

Szüdi János közoktatási szakállamtitkár "jó tanuló - jó sportoló" díjakat adott át

Fotó: Gordon Eszter
137-en vehették át Szüdi Jánostól, az OKM közoktatási szakállamtitkárától "A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója" díjakat, a 2006/2007-es tanév tanulmányi és a sportban elért kiemelkedő eredményeik alapján. Az alap- és középfokú oktatási intézmények tanulói közül 127-en, a felsőoktatási intézmények hallgatói közül pedig 10-en kapták meg az elismerő címet.
2008. április 28.

Arató Gergely államtitkár Nagy Tibor Gyula-díjakat adott át

Nagy Tibor Gyula az Oktatási Minisztérium Magyar Ekvivalencia és Információs Központ vezetője és az Európai Unió országaiban működő hasonló központok által létrehozott Európai Nemzetközi Információs Központ elnöke volt. Utolsó kiemelkedő nemzetközi tevékenysége a közel 40 ország által aláírt, az oklevelek kölcsönös elismeréséhez kapcsolódó ún. lisszaboni egyezmény megszövegezésében való részvétele volt.
2008. március 26.

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

Fotó: MTI
"Önök úgy vannak itt jelen, mint a nemzet díszei, akiknek teljesítménye az egész országot minősíti, Önök okot adnak nekünk az önbecsülésre, és ezt köszönettel vesszük" - mondta Sólyom László köztársasági elnök a tudományos és művészeti állami kitüntetések átadásán szombaton a Parlamentben.
2008. március 15.

Hiller István: Minden március 15-e az emlékezés lehetősége

Fotó: Gordon Eszter
Hiller István oktatási és kulturális miniszter március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adott át az oktatás és a kultúra területén kimagasló munkát végzőknek a Szépművészeti Múzeumban.
2008. március 14.

Arató Gergely államtitkár Scheiber Sándor-díjakat adott át

A három idei díjazott Fotó: Gordon Eszter
A Scheiber Sándor főrabbi tiszteletére 1995-ben alapított díjat évente egyszer, Scheiber Sándor halálának évfordulóján, március 3-án adományozza a kulturális miniszter. A díjat azok a magyar állampolgárok, illetve határon túl élő magyarok kaphatják, akik kiemelkedőt alkottak a hebraisztika, judaisztika, zsidó vallás- és művelődéstörténet és az oktatás, valamint a zsidók és nem zsidók közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításának területén.
2008. március 3.

Schneider Márta "Pro Cultura Hungarica" kitüntetést ad át

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára az elismerést Arnaldo Dante Marianaccinak, a budapesti Olasz Intézet leköszönő igazgatójának nyújtja át kedden este az intézetben tartandó ünnepségen.
2008. február 26.

Kitüntetések a Magyar Kultúra Napján

Kitüntetések a Magyar Kultúra Napján
Hiller István oktatási és kulturális miniszter állami kitüntetéseket adott át a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
2008. január 22.

Bogyay Katalin Pro Cultura Hungarica díjat adott át Kati Marton amerikai írónőnek

Bogyay Katalin átnyújtja a kitüntetést Kati Martonnak Fotó: Paraszkay György
Kati Marton új könyvének magyarországi megjelenése alkalmából Bogyay Katalin, az OKM nemzetközi szakállamtitkára díszvacsorát adott Kati Marton magyar származású amerikai írónő tiszteletére, akinek átnyújtotta az Oktatási és Kulturális Miniszter nevében a Pro Cultura Hungarica díjat.
2008. január 10.

Arató Gergely államtitkár átadta a Solt Ottília díjakat

Fotó: Gordon Eszter
A díjat egy szakmai kuratórium javaslatára a hazai illetve külföldi kisebbségi oktatásban, a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában, és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek kapják.
2008. január 7.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok