2021. április 17.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Hiller István oktatási és kulturális miniszter átadta az idei Kármán Tódor-díjakat

Fotó: Gordon Eszter
Az elismerést azok a magán-, illetve jogi személyek kaphatják, akik, illetve amelyek kiemelkedő támogatást nyújtanak általános iskolai tanulóknak, felsőoktatási hallgatóknak, oktatóknak és oktatási intézményeknek. Ugyancsak fontos szempont, hogy a vállalkozások miként segítik - ösztöndíjakkal, együttműködési megállapodásokkal - az oktatási intézmények kutatási és tudományos munkáját.
2007. december 17.

Schneider Márta olasz állami kitüntetést kapott

Fotó: Gordon Eszter
Schneider Márta kulturális szakállamtitkárt a két ország közötti kulturális kapcsolatok megerősítése terén elért sok éves eredményeiért az olasz elnök, Giorgio Napolitano az Olasz Köztársasági Érdemrend Tiszti Fokozatával tünteti ki.
2007. december 12.

Schneider Márta átadta az Aase-díjat

MTI Fotó: Bruzák Noémi
Átadták az Aase-díjakat; a Gobbi Hilda által alapított elismerést az idén Tanai Bella, Fekete Györgyi, Mihály Pál és Lugosi György színművész vehette át kedden Budapesten.
2007. december 11.

Átadták az idei Fraknói Vilmos-díjakat

A kuratórium döntése alapján Koller Gyula, Vida Tivadar és Ullman Péter kapta az idei Fraknói Vilmos-díjakat. Az elismeréseket Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2007. november 20-án.
2007. november 20.

Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Boleratzky Lóránd jogtudós, Győri L. János irodalomtörténész és Nagy István teológus kapták idén a Károli Gáspár díjat a szakmai kuratórium javaslata alapján. Az elismeréseket Csepregi András, az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át 2007. október 30-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2007. október 30.

Pro Cultura Hungarica díj Edmont Fivet-nek és Peter Broadbentnek

Pro Cultura Hungarica díjat adott át Edmond Fivet-nek és Peter Broadbentnek Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára június 18-án Londonban.
2007. június 19.

Pro Cultura Hungarica díjat kap Roch Serra

Pro Cultura Hungarica kitüntetést ad át Roch Serra-nak, a franciaországi Liszt Társaság főtitkárának Bogyay Katalin szakállamtitkár Párizsban, a nagykövet rezidenciáján.
2007. május 15.

Kertész Imre, a magyar kultúra követe

A magyar kultúra követe címet adományozta pénteken Berlinben Hiller István oktatási és kulturális miniszter Kertész Imre Nobel-díjas írónak.
2007. május 4.

Műemléki világnap - kitüntetések, fotógaléria Fotógaléria

A műemléki világnap alkalmából Hiller István szerdán kitüntetéseket adott át a Parlamentben.
2007. április 18.

Magyar kitüntetések átadása Berlinben

Paul Rabbét, a németországi Wolfenbüttel világhírű Herzog August könyvtárának korábbi főigazgatóját a magyar kultúra németországi terjesztésében kifejtett munkássága elismeréseként, 80. születésnapja alkalmából Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Pro Cultura Hungarica kitüntetésben részesítette.
2007. április 4.

Nagy Tibor Gyula-díjak az oktatás európai jogharmonizációjáért

Az oktatás területén az európai jogharmonizációért és a közigazgatás korszerűsítéséért végzett kimagasló tevékenységért az idén Prugberger Tamás, a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Kar egyetemi tanára és Veres Erzsébet, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Irodája irodavezetője részesült Nagy Tibor Gyula-díjban, amelyet a tárca államtitkára, Arató Gergely adott át pénteken Budapesten.
2007. március 30.

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat a Parlamentben

Budapest, 2007. március 15. Sólyom László köztársasági elnök, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, valamint a meghívottak a Szózatot éneklik a Parlament kupolatermében, amiután az államfő a nemzet ünnepén, március 15-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 159. évfordulóján a miniszterelnök előterjesztésére Kossuth- és Széchenyi-díjakat, továbbá a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseit nyújtotta át. (MTI Fotó: Kovács Tamás)
A kulturális és tudományos élet képviselőinek adományozható legmagasabb rangú állami kitüntetéseket adott át a Parlamentben március 15-én a három legfőbb közjogi méltóság kormánytagok, képviselők és művészek jelenlétében.
2007. március 16.

Hiller István: a magyar nemzet névjegye a kultúra és a tudomány

A kultúrát és a tudományt nevezte a magyar nemzet névjegyének Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerdán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen, Budapesten.
2007. március 14.

Hiller István Pro Cultura Hungarica kitüntetéseket adományozott

Pro Cultura Hungarica díjat adott át Hiller István Nancy Brinkernek, aki kiemelkedő munkát végez a kortárs magyar képzőművészet, elsősorban a magyar festők amerikai megismertetésében és népszerűsítésében, és fontos munkát végez a mellrák elleni küzdelem szervezésében Magyarországon
Pro Cultura Hungarica kitüntetést nyújtott át a magyar művészeteket pártoló három amerikai személyiségnek Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerda este Washingtonban.
2007. március 8.

Arató Gergely államtitkár Scheiber Sándor-díjakat adott át Fotógaléria

A díjat azok a magyar állampolgárok, illetve határon túl élő magyarok kaphatják, akik kiemelkedőt alkottak a hebraisztika, judaisztika, a zsidó vallás- és művelődéstörténet, az oktatás, valamint a zsidók és nem zsidók közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításának területén. Az elismerést évente egyszer, Prof. Dr. Scheiber Sándor főrabbi halálának évfordulóján, március 3-án adományozza a kulturális miniszter. A kitüntetéssel emlékplakett és az adományozást igazoló okirat jár.
2007. március 6.

Pro Cultura Hungarica-emlékplakett a távozó kínai nagykövetnek

Pro Cultura Hungarica-emlékplakettet vett át Zushou Zhu (Cu Sou-csu), a Kínai Népköztársaság hazatérő nagykövete Bogyay Katalintól, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkárától.
2007. január 26.

Átadták a magyar kultúra követe címeket Fotógaléria

Fotó: Gordon Eszter
Lady Valerie Solti, Fehér László, Fischer Iván, Kertész Imre, Kocsis Zoltán és Sebestyén Márta kapta első alkalommal a magyar kultúra követe címet. Az oktatási és kulturális miniszter által alapított elismerést kedden adták át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában.
2007. január 23.

Kitüntetések a Magyar Kultúra Napján Fotógaléria

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kitüntetéseket adott át az Iparművészeti Múzeumban a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
2007. január 22.

Arató Gergely államtitkár átadta a Solt Ottília-díjakat

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját minden évben a kisebbségi oktatásban, a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában, továbbá a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben folytatott kiemelkedő tevékenységért ítélik oda.
2007. január 5.

Átadták a Kármán Tódor-díjakat

Gasparetz András egyetemi docens, a MagiCom Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Róbert, a MOL Nyrt.Tudós Management vezetője, Sándor József kohómérnök, a FÉMALK Zrt. tulajdonos elnök-vezérigazgatója és Kapolyi László akadémikus, a System Consulting Zrt. elnök-vezérigazgatója, miután átvették a Kármán Tódor-díjakat Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára és Pakucs János, a kuratrium elnöke társaságában. Az elismerést a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért adományozzák (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)
Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági élet szereplőinek elismerésére alapított Kármán Tódor-díjakat adott át.
2006. december 22.

Pro Cultura Hungarica díjak átadása

Horvát, szlovák és osztrák intézmények vezetőinek ad át Pro Cultura Hungarica elismeréseket Schneider Márta kulturális szakállamtitkár 2006. november 24-én. Dusan Katuscak, a Szlovák Nemzeti Könyvtár főigazgatója, Josip Stipanov, a Horvát Nemzeti és Egyetemi Könyvtár főigazgatója és Ottrubay István, az Esterházy Privatstiftungen igazgatója évek óta kiváló kapcsolatot tart fenn az Országos Széchényi Könyvtárral.
2006. november 24.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Csepregi András az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át a Fraknói Vilmos-díjakat a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2006. november 20.

Átadták a Károli Gáspár-díjakat Fotógaléria

Cseri Kálmán lelkész, Peres Imre ókortudós és Tóth Máté Miklós író kapta idén a Károli Gáspár-díjat, amelyet Arató Gergely, oktatási és kulturális államtitkár adott át a Reformáció Napja alkalmából kedden, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2006. október 31.

Miniszteri elismerés

2006. szeptember 1.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok