2021. január 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Arató Gergely államtitkár Nagy Tibor Gyula-díjakat adott át

2008. március 26.
Nagy Tibor Gyula az Oktatási Minisztérium Magyar Ekvivalencia és Információs Központ vezetője és az Európai Unió országaiban működő hasonló központok által létrehozott Európai Nemzetközi Információs Központ elnöke volt. Utolsó kiemelkedő nemzetközi tevékenysége a közel 40 ország által aláírt, az oklevelek kölcsönös elismeréséhez kapcsolódó ún. lisszaboni egyezmény megszövegezésében való részvétele volt.
Az ő emlékére, halálának 5. évfordulója alkalmából alapította az oktatási miniszter a Nagy Tibor Gyula-díjat, amelyet a szakmai kuratórium javaslata alapján évente 2 főnek ítél oda "az oktatás területén az európai jogharmonizációért és a közigazgatás korszerűsítéséért kimagasló tevékenységet folytató személyeknek".

2008-ban a díjat Hiller István oktatási és kulturális miniszter Dr. Kalas Tibornak és Dr. Máté Gábornak adományozza. A díjat Arató Gergely államtitkár adta át.

Dr. Kalas Tibor a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Államtudományi Intézetének egyetemi tanára. Az 1990-es évek második felétől tudományos érdeklődése - a közigazgatás korszerűsítése mellett - az Európai Unió intézmény- és jogrendszere felé fordult, s ebben a témában publikált néhány kiemelkedő jelentőségű művet. Az egyenlőség, jogbiztonság, jogos elvárás és az arányosság elvének tartalma és szerepe a jogharmonizációban c. összefoglaló tanulmánya 2003-ban, az Európai Unió jogrendszerének közigazgatási alapjai című, kutatási eredményeit összefoglaló tanulmánya 2005-ben jelent meg.

Dr. Máté Gábor az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszékének egyetemi docense. Korábbi kutatási területei a magyar polgári államszervezet kialakulása és működésének analízise, valamint a közigazgatási büntetőjog dogmatikája és szabályozása volt. Újabb kutatási témája a jogállam fejlődése, intézményrendszerének működési elmélete a legfrissebb európai fejlemények tükrében. Két jelentős monográfiája jelent meg és számos, a közigazgatási képzés szempontjából fontos tananyagot tett közzé. Tudományos munkásságát a tudományszervező tevékenység egészíti ki: az MTA több szakmai bizottságában töltött és tölt be különböző tisztségeket.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok