2021. január 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

2008. november 20.
Kuklay Antal, Miocs József és Dr. Diós István kapta az idei Fraknói Vilmos-díjakat. Az elismeréseket Csepregi András, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Egyházi Kapcsolatok Titkárságának vezetője adta át 2008. november 20-án, Fraknói Vilmos halálának évfordulóján.
A Fraknói Vilmos-díj azoknak adományozható, akiknek a munkássága kiemelkedő a teológia, a filozófia vagy az egyháztörténelem területén, illetve akik tevékenységükkel előmozdították a magyar vallási élet megújulását és a teológia oktatásának fejlődését. 2008-ban Kuklay Antal, Miocs József és Dr. Diós István nyerte el a díjat.

A díjazottak:

Kuklay Antal egri főegyházmegyés pap, aki létrehozta a sárospataki egyházi gyűjteményt, és Pilinszky János irodalmi munkásságával behatóan foglalkozik.
Miocs József szabadkai egyházmegyés pap. A délvidéki katolikus templomok és a Kárpát-medence orgonaállományáról készített átfogó felmérést.
Dr. Diós István győri egyházmegyés pap művelődéstörténeti és egyháztörténeti munkásságáért részesül elismerésben. Közel három évtizedes munkája nyomán befejezés előtt áll a magyar Katolikus Lexikon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok