2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Átadták a Solt Ottilia-díjakat

2009. január 7.
Dr. Deliné Dr. Fráter Katalin, Kovács József Hontalan és a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon nyerte el idén a Solt Ottilia-díjat. Az elismeréseket Szüdi János közoktatási szakállamtitkár adta át.
A Solt Ottilia-díjat a hazai, illetve külföldi kisebbségi oktatásban, a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek és intézmények nyerhetik el. A díjat az oktatási és kulturális miniszter évente három főnek adományozza egy szakmai kuratórium javaslatára.

A díjazottak:

Dr. Deliné Dr. Fráter Katalin:
A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Karának főiskolai tanára. A Kar kiemelkedő oktatója, aki különösen a hátrányos helyzetű, kisebbségben élő gyermekekkel és családjaikkal való foglalkozásban nyújtott magas színvonalú szakmai teljesítményt.

Kovács József Hontalan:
Író, költő, az Eötvös József Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság alapító tagja. A Társaság munkájában jelentős szerepet vállalt a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásában. A cigány kultúrkincs folyamatos bemutatásával, írói munkásságával hozzájárult az előítéletek csökkentéséhez, a hátrányos helyzetű gyermekek neveléséhez.

Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon:
A díjat az intézmény nevében Orbánné Molnár Anikó igazgató vette át. Az iskola 2005-ben bekapcsolódott a Salva Vita Alapítvány Munkahelyi Gyakorlat programjába, amely elősegíti, hogy valódi munkahelyeken próbálják meg az értelmi sérült fiatalokat foglalkoztatni, esélyt adva arra, hogy megismerkedhessenek a munka világával.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok