2023. október 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István: a magyar nemzet névjegye a kultúra és a tudomány

2007. március 14.
A kultúrát és a tudományt nevezte a magyar nemzet névjegyének Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerdán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségen, Budapesten.
"Hittel vallom, hogy a magyar nemzet névjegye a világban a kultúrája és a tudománya, azok az eredmények, amelyekre büszkék vagyunk" - mondta Hiller István az Iparművészeti Múzeumban.

A szaktárca vezetője az ünnepségen március 15-e alkalmából köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt évek, évtizedek során a magyar kultúra, tudomány, oktatás területén munkálkodtak.

Hiller István szerint kreativitás és kritikai érzék jellemzi a magyar nemzetet. A világon azért tisztelik a magyarokat, mert újból és újból megpróbálnak "néha már-már lehetetlennek tetsző dolgokat" sikerre vinni - fogalmazott.

A miniszter hozzátette, hogy kritikai érzék is jellemzi a magyarokat, hiszen a kultúra és a tudomány területén csak az jut előre, aki soha sem elégedett, aki mindig többet akar és többre is képes.

Kiemelte: amikor "kiharcoltuk és megteremtettük a lehetőséget, hogy nyitottan, másokkal együtt gondolkozzunk, amikor láttuk és akartuk láttatni mások eredményét is, a világ által is csodált teljesítményekre voltunk és vagyunk képesek".

Mint mondta, legyen szó zenéről vagy színházról, közművelődésről vagy tudományról, az e területeken dolgozókat összeköti, hogy amikor van lehetőségük a múlt tiszteletére, a tradíció elismerésére és a jövő tervezésére, együttesen nagyszerű dolgokat alkotnak.

Hiller István szavai szerint, amikor március 15-én kitűzzük a kokárdát, azok előtt hajtunk fejet, akik sikeresen tettek azért, hogy szabadon és rendben élhessünk és alkothassunk.MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok