2021. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Vadady Ágnes Díjjal jutalmazták a mozgásművészet fiatal tehetségeit

2009. december 2.
Csonka Vanessza, a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója, Illés Renátó, a Baross Imre Artistaképző tanulója, Szabó Gergely, a Tálentum Táncművészeti Iskola tanulója és Vasas Erika, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanulója nyerték el az idén első alkalommal kiosztott Vadady Ágnes Díjat. Az elismerést Kis János táncművész, színházigazgató adta át.
Az ünnepségen a díjazottak egy-egy szólószámmal mutatkoztak be, majd Vadady Ágnes munkáiból volt látható néhány táncjáték-részlet, koreográfia.
 
A Vadady Ágnes Díjat a Garabonciás Alapítvány hozta létre Vadady Ágnes, az alapítvány művészeti tanácsadója, a Garabonciás Gyermek- és Ifjúsági Együttes alapító koreográfusa emlékére. Az elismerést a mozgásművészet valamelyik ágában jelenleg még tanuló, kiváló eredményt elért fiatalok tehetségük, szorgalmuk elismeréseként kaphatják. A Díj odaítéléséről szakemberekből alakult kuratórium dönt. A grémium elnöke Kiss János Kossuth-díjas táncművész, tagjai: Berger Gyula koreográfus, Hágai Katalin Kossuth-díjas táncművész, Kobzos Kiss Tamás előadóművész, a Népzenei Iskola igazgatója, Kovács Gábor zenetörténész, Kristóf István, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, Tímár Böske, a Csillagszemű Gyermekegyüttes vezetője, Török Jolán, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének elnöke, a Nemzeti Táncszínház igazgatója, Vadady Attila, a Vadady-család képviseletében, valamint Váradi István ügyvezető titkár.
 
Vadady Ágnes Díj
 
A Vadady Ágnes Díjat megtestesítő plakett képzőművész középiskolások számára hirdetett pályázat győztes munkája. Az elismeréssel járó pénzjutalom az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásából, valamint Vadady Ágnes egykori barátainak, tanítványainak adományából gyűlt össze.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok