2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Kormány.hu: indul az új kormányzati portál

Ez a minisztériumi portál már nem frissül. Az aktuális pályázatok a továbbiakban itt találhatók.
 
Publikus teszt formájában elindult a kormany.hu weboldal, a magyar kormány hivatalos információs honlapja, amely folyamatosan frissülve aktuális híreket, beszámolókat, multimédiás tartalmakat közöl a kormányzat mindenkori tevékenységéről.
2011. január 17.

A Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított nyugdíjsegélyek kifizetéséről és biztonságáról

A Kormány az 1159/2010. (VII. 30.) Korm. hat. számú határozatával előírta a Kormány által alapított közalapítványok és alapítványok átfogó felülvizsgálatát, és felkérte a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős, valamint az állami vagyon felügyeletéért felelős minisztereket, hogy vizsgálják felül az alapítványokhoz rendelt feladatok ellátásának hatékonyságát.
2011. január 11.

Tájékoztató "A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010" cím elnyerésére kiírt pályázat elbírálása során alkalmazandó korcsoport-besorolásról

A „Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója 2010” cím elnyerésére kiírt pályázattal érintettek körét tájékoztatjuk, hogy a 2010. december 17-én közzétett pályázati kiírásban meghatározott korcsoport-besorolás helyett a Magyar Diáksport Szövetség az alábbi korcsoport besorolást alkalmazza a megjelent pályázattal kapcsolatban.
2011. január 11.

Ha a gyermekek után járó kedvezményt évközben szeretnénk igénybe venni, azt mielőbb jelezzük a munkáltatónál

Azoknak a munkavállalóknak, akik már január hónapban érvényesíteni kívánják a gyermekek után járó adóalapot csökkentő kedvezményt, érdemes azt munkáltatójuknál minél előbb jelezni, mert anélkül a kedvezmény nem érvényesíthető. A nyilatkozat bármilyen írásos formában megtehető, ugyanakkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is készített adóelőleg‑nyilatkozat mintát, amely a NAV (APEH) honlapjáról tölthető le.
2011. január 11.

60 milliós gyorssegély az Iparművészetinek

Azonnali intézkedéseket tett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Iparművészeti Múzeum tetőszerkezetének megerősítése érdekében. Az épület tetőszerkezete annyira tönkrement - az előző kormány és múzeumi vezetés több éven át tartó nem törődöm magatartása miatt -, hogy ma már a múzeumlátogatókat és a járókelőket veszélyeztetik a lehulló cserepek. Így a balesetveszély elhárítása érdekében az állagmegóvás nem halasztható tovább.
2011. január 10.

Rendkívüli ülést tartott a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága

Rendkívüli ülést tartott Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága
Rendkívüli ülést tartott ma a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága (VÖMNB), világörökségi ügyekben a kulturális örökségért felelős miniszter tanácsadó testülete a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban. Az ülés szünetében sajtótájékoztatót tartott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Tamási Judit a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke, aki egyben a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottsága ügyvezető elnöke is.
2011. január 10.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság kiáll az ágazatban dolgozók érdekei mellett

Az egészségügyért felelős államtitkár, Szócska Miklós határozottan visszautasítja a három egészségügyi kamara elnöke által megfogalmazott kritikákat a kormány által benyújtott kötelező kamarai tagság visszaállításáról szóló törvénytervezetről.
2011. január 9.

Az oktatás meghatározó éve az idei

December 31-én eredményesen zárult a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága által kezdeményezett nemzeti konzultáció, amelyet a tárca az új felsőoktatási, a közoktatási és a pedagógus életpálya-modellről szóló törvény vitairatnak szánt koncepciójáról kezdeményezett.
2011. január 7.

Milliárdos összeg új mentőkre

Nyár végére közel 50 új esetkocsival és akár 100 új mentőkocsival korszerűsödhet az Országos Mentőszolgálat gépkocsiparkja az Egészségügyért Felelős Államtitkárság intézkedéseinek köszönhetően.
2011. január 7.

Az iskolai támogatások felfüggesztéséről

A kormány múlt év augusztusában a családi pótlékot átalakította nevelési és iskoláztatási támogatássá, így indokolt esetekben lehetővé vált az iskoláztatási támogatás felfüggesztése is. Már a tanév első hónapjában akadtak olyan diákok, akiknek összegyűlt a 10, illetve az 50 igazolatlan tanórája.
2011. január 6.

A magyar elnökség célja az erős Európa

A magyar elnökség célja az erős Európa
A megfelelő és sikeres válasz az előttünk álló, példa nélküli közös kihívásokra nem a kevesebb, hanem a több Európa. Erről Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter beszélt tegnap (január 5. ) mintegy félszáz, Brüsszelbe akkreditált külföldi újságíró előtt Budapesten. Az eseményen Réthelyi Miklós a magyar európai uniós elnökséggel kapcsolatos, a minisztériumot érintő prioritásokról, tervekről tájékoztatta az újságírókat. Réthelyi Miklós kiemelte az elnökség mottója, az „Erős Európa” megvalósításának szükségességét gazdasági, szociális, politika és intézményi téren egyaránt.
2011. január 6.

Tájékoztató a szociális alapú gáz- és távhőtámogatás, valamint a lakásfenntartási támogatás 2011. évi alakulásáról

A kormány döntött arról, hogy 2011. április 30-ig, azaz a fűtési szezon végéig a jelenlegi támogatási mértékekkel és feltételekkel meghosszabbítják a szociális alapú gáz- és távhőtámogatást.
2011. január 6.

Több pénz a kórházaknak

Januártól javul a szakellátás finanszírozása, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága által benyújtott és a kormány által 2010. december 22-én elfogadott rendeletnek megfelelően döntés született az egészségügyi szolgáltatók 2011. évi (2010. november és 2011. október közötti teljesítési időszakra vonatkozó) finanszírozásáról.
2011. január 6.

Kinevezték az Oktatási Hivatal új elnökét

Kinevezték az Oktatási Hivatal új elnökét
Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár, egy mai sajtótájékoztatón mutatta be az Oktatási Hivatal új elnökét, Princzinger Pétert, aki az Oktatásért Felelős Államtitkárság egyik legfontosabb háttérintézményének vezetését látja el ez év január 1-jétől. Ezt megelőzően Kerpen Gábor volt a hivatal vezetője, akinek mandátuma azonban 2010. december 31-én lejárt.
2011. január 5.

Hírarchívum

2011. január 4.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok