2023. december 11.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A magyar elnökség célja az erős Európa

2011. január 6.
A megfelelő és sikeres válasz az előttünk álló, példa nélküli közös kihívásokra nem a kevesebb, hanem a több Európa. Erről Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter beszélt tegnap (január 5. ) mintegy félszáz, Brüsszelbe akkreditált külföldi újságíró előtt Budapesten. Az eseményen Réthelyi Miklós a magyar európai uniós elnökséggel kapcsolatos, a minisztériumot érintő prioritásokról, tervekről tájékoztatta az újságírókat. Réthelyi Miklós kiemelte az elnökség mottója, az „Erős Európa” megvalósításának szükségességét gazdasági, szociális, politika és intézményi téren egyaránt.
Mint fogalmazott, Magyarország új tagállamként különösen elkötelezett a sikeres elnökség mellett, s teljes mértékben tisztában van az elkövetkező hat hónap felelősségével, lehetőségeivel az Európai Unió élén.
 
Fotó: Hornyák Dániel
Fotó: Hornyák Dániel
A miniszter felsorolta Magyarország fő prioritásait az uniós elnökség tekintetében. Ezek közül a gazdasági növekedés beindítását, a munkahelyteremtés elősegítését, az úgynevezett uniós gazdasági kormányzást, illetve a közösségi politikák erősítését emelte ki. Szólt arról is, hogy Budapest célja az elnökség alatt az Európai Unió eszméjének és intézményeinek közelebb hozása az európai polgárokhoz, egyben fontosnak nevezte a közösség további bővítésének a szükségességét is.
 
A munkavacsorán a Nemzeti Erőforrás Minisztérium részéről Hoffmann Rózsa oktatási, Szócska Miklós egészségügyért felelős, Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős, illetve Szőcs Géza kulturális államtitkár is részt vett. Az államtitkárok az uniós elnökség alatt a szakterületüket érintő kihívásokról, prioritásokról, célokról tájékoztatták a külföldi újságírókat.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok