2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az oktatás meghatározó éve az idei

2011. január 7.
December 31-én eredményesen zárult a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága által kezdeményezett nemzeti konzultáció, amelyet a tárca az új felsőoktatási, a közoktatási és a pedagógus életpálya-modellről szóló törvény vitairatnak szánt koncepciójáról kezdeményezett.
A társadalmi párbeszéd és a szakmai egyeztetések során bebizonyosodott, hogy mind a civil szféra, mind a pedagógustársadalom többsége régóta várta, és kedvezően fogadta a köz- és a felsőoktatás értékelvű, emberközpontú, a minőség javítását szolgáló átalakítását.
 
A felsőoktatási törvény koncepciójához a minisztérium honlapján közzétett e-mail címre 333, a közoktatási törvény koncepciójához 490, a pedagógus életpálya-modell koncepciójához pedig 70 pontosító, értelmező, kiegészítő javaslat érkezett.
 
Az Oktatásért Felelős Államtitkárság ígéretéhez híven valamennyi értékes javaslatot beépítette a véglegesített szövegbe.
 
A felsőoktatási törvény koncepcióját várhatóan január végén tárgyalja a Kormány. Ezt követően február-márciusban történik meg a törvény jogi normaszövegének megalkotása, majd az Országgyűlés elé terjesztése. A törvényt a tervek szerint még a nyári szünet előtt elfogadhatja a parlament, így egyes elemei már 2011 őszétől hatályba léphetnek.
 
Az Oktatásért Felelős Államtitkárság szándéka szerint a közoktatási, illetve a pedagógusok megbecsültségét növelő, a tanári pályát kiszámíthatóvá tevő életpálya-modell törvénytervezetről is még a tavaszi ülésszak alatt döntést hoz az Országgyűlés.
 
További kérdéseit felteheti a sajto@nefmi.gov.hu e-mail-címen.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok