2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Elindult a hazai SOLVIT-központ kommunikációs kampánya

2006. december 5.
Az Európai Bizottság támogatásával média-kampány indult a Külügyminisztériumban működő SOLVIT-központ nevének és szolgáltatásainak ismertsége növelésére.
SOLVIT - A MEGOLDÁS

A SOLVIT-központok létrejötte azon a felismerésen alapul, hogy szükség van a más tagállamok hatóságaival jogvitába keveredő magánszemélyek és vállalkozók gondjainak hatékony és gyors megoldására.

Az Európai Unió tagállamaiban alkalmazottként munkát vállaló, vállalkozást alapító vagy önfoglalkoztatóként dolgozó vállalkozók (jogállásuktól függően) számos akadályba ütközhetnek. Az akadályok zöme azonban abból fakad, hogy a helyi tisztviselők nem megfelelően alkalmazzák a közösségi jogot, amely a személyek, a szolgáltatások, a tőke és az áruk szabad áramlását biztosítja.

Kevesen tudják, hogy a SOLVIT vitarendező fórumként működik, bíróságon kívüli megoldást kínálva a határokon átnyúló belső piaci problémákra. A SOLVIT szolgáltatását bárki - anyagi helyzetétől függetlenül - igénybe veheti, hiszen a SOLVIT által nyújtott szolgáltatás ingyenes.

A magyar SOLVIT-központ a többi országban lévőkhöz hasonlóan valódi megoldásokat kínál a hozzá fordulóknak, mégpedig igen gyorsan. Legfeljebb tíz héten belül megoldási javaslatot tesz a vitás ügyek megnyugtató rendezésére. Természetesen lehetőség van arra is, hogy amennyiben valaki nem elégedett a SOLVIT által elért eredményekkel, a hatósággal fennálló jogvitáját bírósági útra terelje. Fontos viszont tudni, hogy már folyamatban lévő bírósági ügyekben a SOLVIT nem tud eljárni.

A november közepén induló kampány televízió, sajtó és online felületeken zajlik. A SOLVIT-kampány része egy nyereményjáték is, amelyben a SOLVIT működését modelláló társasjátékot nyerhetnek a hirdetést olvasók.

A SOLVIT-kampány médiafeladatait a Media Insight, kreatív tervezési és kivitelezési feladatait a H-artdirectors nyerte el közbeszerzési eljárás keretében. A film produkciós munkálatai a C47 Films stúdióban készültek.

A magyar SOLVIT-központ elérhetőségei:
Tel.: 06 1 458 3532
E-mail: solvit@kum.hu
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok