2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az EU Oktatási, Ifjúsági és Kulturális Tanácsának novemberi ülése

2006. november 8.
Az EU Oktatási, Ifjúsági és Kulturális Tanácsa 2006. november 13-14-én tartja következő ülését, melyen többek között megvitatják a tagállamok törvényi, rendeleti vagy közigazgatási intézkedésekben megállapított, a televíziós műsorszolgáltató tevékenységre vonatkozó egyes rendelkezéseinek összehangolásáról szóló 89/552/EGK tanácsi irányelv módosítási javaslatát, valamint várhatóan ezen a Tanácsülésen fogadják el vita nélküli pontként a 2007 és 2013 közötti időszakra szóló Kultúra keretprogramot is. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium delegációját Arató Gergely államtitkár vezeti.
Az EU Oktatási, Ifjúsági és Kulturális Miniszterek Tanácsa ülésének várható napirendje szerint 2006. november 13-án délelőtt az audiovizuális politikáért felelős miniszterek, délután a kulturális és ifjúságpolitikáért felelős miniszterek, este pedig az Európai Iskolák Egyezményében részes oktatási miniszterek tartják ülésüket.
 
A nap folyamán megvitatják a tagállamok törvényi, rendeleti vagy közigazgatási intézkedésekben megállapított, a televíziós műsorszolgáltató tevékenységre vonatkozó egyes rendelkezéseinek összehangolásáról szóló 89/552/EGK tanácsi irányelv módosítási javaslatát, tanácsi következtetéseket fogadnak el a kulturális anyagok digitalizálásról és online hozzáférhetőségéről valamint a digitális megőrzésről, továbbá elfogadják a 2010. évi Európa Kulturális Fővárosa eseményről szóló határozatot. Várhatóan ezen az ülésen fogadják el vita nélküli pontként a 2007 és 2013 közötti időszakra szóló Kultúra keretprogramot, valamint az aktív európai polgárságot támogató "Európa a polgárokért" című program létrehozásáról szóló határozatot.
 
Az oktatási miniszterek 2006. november 14-i ülésükön várhatóan következtetéseket fogadnak el az európai szakképzési együttműködés jövőjéről, valamint az oktatási és képzési rendszerek hatékonyságáról és méltányosságáról. Az Európai Képesítési Keretrendszerről szóló ajánlás-tervezet kapcsán általános megközelítés elfogadása várható, ennek a dokumentumnak a vitája az Európai Parlamentben is folyamatban van. Az oktatási miniszterek vitát folytatnak emellett az európai felsőoktatás modernizációjának kérdéseiről, arról, hogy hogyan kapcsolható össze szorosabban a felsőoktatás, a kutatás és az innováció Európában.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok