2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Indiai-magyar csereprogram

2006. október 24.
A 2007-2010-es évekre szóló kulturális csereprogramot írt alá Hiller István oktatási és kulturális miniszter indiai partnerével, Ambika Soni kulturális és turisztikai miniszterrel. A program keretet ad a két ország közötti kulturális kapcsolatok végrehajtásának, nagyszabású kiállítások, művészeti csoportok cseréjének, továbbá lehetőséget ad a kulturális területen tevékenykedő szakemberek egymás országában történő továbbképzésére.

A tervek szerint a felek többek között kortárs képzőművészeti kiállítást szerveznek egymás országában, illetve a két ország tradicionális művészetét bemutató jelentősebb kiállítást cserélnek majd. A magyar fél az India Triennálén, az indiai pedig a Képzőművészek Nemzetközi Szimpóziumán vesz részt. A szerződők elősegítik a saját országukban megrendezendő nemzetközi könyvvásáron való részvételt, filmhetet rendeznek egymás országában, valamint meghívják egymást a nemzetközi játékfilm-, dokumentumfilm-, rövidfilm- és animációs fesztiváljaikon való részvételre.

A magyar-indiai kormányközi oktatási és kulturális kapcsolatokat az 1962. március 30-án aláírt egyezmény határozza meg. A kulturális csereprogram mellett külön kormányközi megállapodás szabályozza tudományos- és technológiai kapcsolatainkat, illetve a két ország tudományos akadémiáinak külügyi kapcsolatait is. Az Új-Delhiben működő Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ meghatározó szerepet játszik a csereprogramok végrehajtásában, az Indiába érkező magyar szakemberek segítésében, valamint magyar nyelvtanfolyamok szervezésében.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok