2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kitüntetések és zongorakoncert a varsói Királyi Várban

2006. október 25.
Csak kivételes és rendkívüli alkalmakkor nyitják meg a varsói Királyi Vár Nagytermét, amely ezúttal nagyszerű magyar eseménynek adott otthont. Győr Mihály nagykövet - magas szintű lengyel állami és egyházi részvétel mellett - kitüntetéseket adott át mindazoknak, akik 1956-ban a segítségnyújtás legkülönbözőbb módján támogatták a magyar forradalmat.
Pénzt gyűjtöttek, vért adtak, magyar gyerekeket fogadtak be otthonukba. Akadt olyan kitüntetett pilóta is, aki 1956-ban a segélyszállítmányt Magyarországra hozva, sikeresen kerülte ki az orosz légelhárítók golyózáporát.

A kitüntetések átadását követően kiállításra és hangversenyre került sor, amelyet a varsói Magyar Kulturális Intézet biztosított. Ez utóbbi alkalmával a Zeneakadémia oktatója: Réti Balázs és tanítványa, Borbély László lépett fel. A kiállításon a korabeli lengyel sajtó - Magyarországgal és az 1956 októberének forradalmi eseményeivel foglalkozó - címlapjait mutatták be olyan nyomdai eszközzel előállítva, amely olvashatóvá tette a szöveget.

A vendégek távozáskor egy reprint kiadványt kaptak ajándékba.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok