2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kulturális tárgyalások New York-ban

2006. október 3.
Bogyay Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős szakállamtitkár hivatalos látogatásra érkezett New Yorkba, ahol szeptember 30. és október 4. között New York művészeti, politikai és kulturális életének számos képviselőjével folytat majd tárgyalásokat több témában.
Bogyay Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős szakállamtitkár
Bogyay Katalin látogatása első napján a New York University Skirball Theaterben részt vett a Honvéd Táncegyüttes produkcióján, mely a European Dream - Cigány fesztivál keretében, a Magyar Kulturális Intézet szervezésében jött létre, majd meglátogatta a New York-i Magyar Kulturális Intézetet, megbeszélést folytatott Orsós László Jakabbal, és megtekintette az 56-os plakátokat a Times Square-en.

A szakállamtitkár október 2-án a Morgan Library-ben találkozott Rhonda Eitel-Porterrel, a festészeti és grafikai részleg vezetőjével, majd a Metropolitan Museum of Art-ban Martha Deese-szel, a kiállítások igazgatójával, ezt követően pedig a Carnegie Hall igazgatójával, Clive Gillinsonnal tárgyalt a 2009-es magyar kulturális évad lehetőségeiről, míg később Peter de Jánosival, amerikai magánalapítványok tanácsadójával potenciális támogatási formákról egyeztetett. Bogyay Katalin késő délután találkozik Evie Blaikie íróval, a "Hidden Children, a Holocaustban eldugott gyerekek" nevű szervezet alapítójával.

A "Migráció és zene" című, Európai Uniós támogatással beindítandó nemzetközi roma zenei projekt ismertetése, együttműködési lehetőségek feltérképezése lesz a témája annak a megbeszélésnek, amelyet a szakállamtitkár Sarah Titchennel, az UNESCO ENSZ-be akkreditált képviselőjével és Parviz Fartash-sal, az ENSZ EU-részlegének vezetőjével és Albana Gjuzi oktatási és kulturális program menedzserrel folytat október 3-án. Bogyay Katalin ezt követően megtekinti Erich Lessing fotóművész "A Revolution in Hungary" című kiállítását a Leika galériában a Broadway-n.

Kofi Annan ENSZ-főtitkárral, Michael Bloomberg New York főpolgármesterével és Soros György üzletemberrel együtt díszvendégként vesz részt a szakállamtitkár Kati Marton "The great escape" - Kilenc világhírű magyar élete, A nagy menekülés" című könyvének bemutatóján a Museum of Modern Artban. Az eseményen New York művészeti, politikai és kulturális életének számos képviselője jelen lesz. Bogyay Katalin külön is találkozik Henry Karvis-szal, a MOMA elnökével, és Peter Gelbbel, a MET új igazgatójával, valamint Gilbert Kaplan karmesterrel.

A szakállamtitkár október negyedikén a Capa hagyaték sorsáról tárgyal majd az International Center of Photography igazgatójával, Richard Wheelennel, végül Marc A. Scorcával, az Opera America igazgatójával egyeztet a 2009-es magyar kulturális évadról.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok