2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar rendezvények Londonban

2006. október 25.
Folytatódik a Londoni Magyar Kulturális Központ nagysikerű rendezvénysorozata, "A szabadság hangja" - "The Voice of Freedom". Az 1956-os forradalom 50. évfordulója tiszteletére szervezett programok ezúttal a Londoni Zsidó Kulturális Központban zajlanak, ahol Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár 2006. október 26-án nyitja meg az egész napos "Hungary Study Day" elnevezésű programot.
A "Hungary Study Day" című rendezvényen a közönség előadásokat hallhat arról, hogyan élték át a magyarországi zsidók a Holocausttal kapcsolatos eseményeket, a túlélők személyes élményeikről számolnak be, és levetítik Szabó István A napfény íze c. filmjét. Az eseményen részt vesz David Cesarani a Londoni Egyetemről, Tim Cole a Bristoli Egyetemről, Peter Lantos, Trude Levi, valamint George Szirtes.

26-án este Evi Blaikie magyar származású, New York-ban élő írónő lesz a rendezvény vendége, akivel Bogyay Katalin beszélget. A Magda lánya: Egy elrejtett gyermek hazatérése című könyv szerzője arról fog beszámolni, hogyan élte át elrejtett gyermekként a Holocaustot Magyarországon.

Október 27-én, pénteken a Londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében fogadást rendeznek a zsidó rendezvények főszereplői részére, amelyen díszvendégként részt vesz a szakállamtitkár is.

November 2-án a Memories of Budapest című beszélgető esten Székács Judith író, Tom Keve kabbalista, Norman Lebrecht újságíró és George Szirtes költő osztják meg gondolataikat a közönséggel arról, hogy a magyar emigránsok milyen hatást gyakoroltak külföldön az orvostudományra, a természettudományokra és a művészetekre. Az est házigazdája David Herman újságíró, producer lesz.

A Zsidó Kulturális Intézet november 6-án egy koncerttel zárja "forradalmi" programjait Goldmarktól Seiberig címmel. A hangversenyen Pérchy Kornélia, Kopiás Gabriella, és Alter Katalin adnak elő néhány művet magyar zsidó zeneszerzők repertoárjából.

Az LMKK a Londoni Zsidó Kulturális Központ mellett több jelentős partnerrel dolgozik együtt az 56-os programokon. Az intézet The voice of Freedom három hónapos rendezvénysorozata során a Barbican Központtal, a Wigmore Hallal, valamint a Leighton House Múzeummal is együttműködik.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok