2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Mesés Budapest Tallinnban

2006. október 11.
A Tallinni Magyar Intézetben október 9-én nyílt Takács Ildikó Beáta Mesés Budapest című kiállítása. A fiatal képzőművész akverelljein a közismert budapesti épületek, helyszínek mesekönyvbe illő ábrázolására törekedett. Képein a fővárosra jellemző motívumokat - a villamosokat éppúgy, mint a szecessziós ábrákat - szokatlan környezetbe helyezi.
Az Intézet ezzel a kiállítással kezdte meg ezévi közreműködését az észtországi Rokonsági Napok rendezvénysorozatban. A finnugor népek képviselői október során kiállításokkal, koncertekkel, pódiumbeszélgetésekkel jelentkeznek. A Magyar Intézetben tartott kiállítás-megnyitó az esemény első hivatalos rendezvénye volt. A megnyitón, amelyen Dávid Gyula, az Intézet igazgatója és Jaak Prozess, a Finn-Ugria Alapítvány kuratóriumi elnöke is beszédet mondott, dalaival fellépett az Udmurt Köztársaságból érkezett kórus is.

Buda - hajóval

Takács Ildikó Beáta a héten a Magyar Intézetben rendhagyó rajzórákat tart a tallinni művészeti iskolákból érkező gyerekeknek. A kiállítás november 2-áig látható.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok