2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Batthyány és Kodály tablókiállítás a Balassi Intézetben

2007. április 5.
2007. április 5-én nyitja meg "...aki emlékezik, nincs egyedül" című tablókiállítását a Balassi Intézet.
2007. április 5-én nyitja meg a Balassi Intézet "...aki emlékezik, nincs egyedül" című tablókiállítását Budapesten, épületének aulájában. A tablókiállítás része a Nemzeti Emlékezet Program 2007. keretében készült vándorkiállításnak, mely gróf Batthyány Lajos és Kodály Zoltán emléke előtt tiszteleg, s a belföldi intézményeken és szervezeteken kívül számos külföldi kulturális intézetet és külképviseletet is érint.

A Balassi Intézetben tartott tablókiállítás szövege Batthyány Lajos életét követi nyomon időrendben, a gróf gyermekkorától kezdve egészen az utóéletéig. Az illusztrációul szolgáló festmények és grafikák legnagyobb része a Budapesti Történeti gyűjteményéből származik, és korábban még sohasem szerepelt kiállításon, így teljesen ismeretlen a közönség és a szakma számára is.

A Kodály Zoltán életét és munkásságát bemutató vándorkiállítás a budapesti Kodály Archívum, a kecskeméti Kodály Intézet és a Magyar Fotográfiai Múzeum anyagaiból állt össze.

A Kodály Zoltán jubileumi év és Batthyányi Lajos-emlékév alkalmából létrehozott kiállítást Schneider Márta kulturális szakállamtitkár és Lauter Éva főigazgató nyitja meg. A megnyitón részt vesz Kodály Zoltán özvegye, Péczely Sarolta is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok