2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bemutatkozó látogatáson a British Council új igazgatója

2007. január 29.
Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár találkozott David Martinnel, a brit nagykövetség kultúrattaséjával, aki egyben a British Council új igazgatója.
David MartinA tárgyaláson mindkét fél méltatta a két ország közötti szoros kapcsolatokat, és elkötelezték magukat arra, hogy még szorosabbra fűzik a meglévő szálakat. Tárgyaltak az előkészítés alatt álló magyar-brit együttműködési megállapodásról és a két ország kulturális fejlesztési stratégiájáról.

2007 januárjától új kulturális attasé igazgatja a British Council magyarországi irodáját. David Martin, aki korábban a British Council közép-afrikai régiójának igazgatójaként tevékenykedett, januártól a British Council új európai stratégiáját menedzseli hazánkban.

Az intézmény új igazgatója bemutatkozásában változásokról beszélt: a British Council a korábbi kétoldalú kapcsolatok helyett a hatékonyabb, az egységes európai eszménynek jobban megfelelő multilaterális kapcsolatokra építi tevékenységét, jövőbeni projektjei a nyitott, kreatív, versenyképes és globális Európa létrehozását segítik majd.

Az eredetileg kémikus végzettségű David Martin később az oktatás, majd a globalizáció-kutatás területén szerzett további diplomákat. 1988 óta dolgozik a British Councilnál, munkája során Afrikában, Ázsiában, a Csendes-óceáni térségben és Közép-Európában járt. 1998-tól a British Council kelet-jeruzsálemi központját, 2002-től a közép-afrikai regionális központot igazgatta.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok