2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A brüsszeli magyar intézmények összefogása a budapesti gyermekkórházak beteg gyerekeiért

2007. december 3.
A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet kezdeményezésére az idei brüsszeli Mikulás ünnepségekről nem távozik üres kézzel a Mikulás - szívbeteg magyar gyerekeknek küldenek ajándékokat a belgiumi gyerekek.
A Magyar Kulturális Intézetben és a Magyar Házban megrendezésre kerülő, immár hagyományosnak számító, Mikulás ünnepségekre abban a reményben is várják a gyerekeket, hogy - a távolságot átszelve - úgymond segítő kezet nyújtsanak otthoni kis honfitársaiknak. Az ötlet célja, hogy minden segíteni vágyó gyerek egy olyan jó állapotú játékával érkezzen, amelyet szívesen adna ajándékba. A Mikulás Budapestre szállítja a játékokat, amelyekkel, a jó szívű gyerekek támogatják a Heim Pál Gyermekkórház, a SOTE Gyermekklinika és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekosztályát. A BMKI kezdeményezése messze túlmutat a szokásos év végi gyűjtéseken, láthatatlan hidat teremtve Budapest és Brüsszel között, erősítve ezzel a Brüsszelben élő magyar gyerekek hazai kötődését.

A jótékonysági akciót Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége, Magyarország Állandó Képviselete az Európai Unió Mellett valamint Magyarország Állandó NATO Képviselete és a brüsszeli Magyar Ház is segíti.

A Mikulásünnepségek időpontjai: Magyar Ház 2007. december 2., Magyar Kulturális Intézet 2007. december 9.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok