2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Csillag Pál kiállításai Észtországban

2007. október 27.
Csillag Pál kortárs táncosokról készített fotóiból nyílt kiállítás az észtországi Tartuban. A város színházának galériájában látható tárlatot november végéig tekinthetik meg az érdeklődők.
Csillag Pál 1991-ben balettművészként végzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán, ahol 1996-tól balettmester, 1998-tól évfolyamvezető balettmester, majd a főiskola Audio-Vizuális Stúdiójának vezetője. 2001-ben Fülöp Viktor Ösztöndíjat nyert.

Gink Károly, a neves fotóművész biztatására és irányításával sajátította el a fotográfia művészetét, amelyben hű maradt hivatásához. A táncművész színpadi vagy próbatermi pillanatait rögzíti, sajátos, sosem reprodukálható, éteri élményt szerezve közönségének. Bátor, kisérletező kedvű fotográfus, aki az évek során, szemben az éppen uralkodó trendekkel, kialakította egyéni stílusát. Munkáira az illékony mozdulatok megörökítése a legjellemzőbb. Előadásfotóit, a kortárs táncművészeket megörökítő portréit már számos helyen kiállították, többek között a Veszprémi Összművészeti Fesztiválon, az Elmhurst Ballet Schoolban (Camberley), a MU Színházban, a Közép-Európai Egyetemen, a Trafóban. Művei közgyűjteményben a Jelenkori Fotóművészeti Gyűjteményben találhatók meg.

A Tallinni Magyar Intézet által rendezett kiállítás januárban új helyszínen, a dél-észtországi Vöruban lesz látható, de számos vidéki színház érdeklődik a fotók bemutatása iránt.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok