2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Égtájak - Művészeti találkozó Kárpátalján

2007. április 16.
2007. április 19. és 22. között rendezik meg az Égtájak - Művészeti találkozót Kárpátalján, melynek célja a legelszigeteltebb határon túli régió bemutatása.
Kárpátalján is megrendezik az Égtájak - Művészeti találkozót 2007. április 19. és 22. között. Az elmúlt hét évben öt határon túli régió tizenöt településén tartották meg a találkozót, melynek célja, hogy a Kárpát-medence különböző pontjain élő, a magyar nyelvet és kultúrát ápoló művészeti csoportok számára biztosítson találkozási lehetőséget. Az Égtájak Művészeti-találkozók alkalmával a fiatalok vendégségbe mennek és vendégeket fogadnak, megismerkednek az őket fogadó tájegységek ünnepeivel, nevezetességeivel, kulturális értékeivel, látnivalóival, illetve megismertetik saját régiójukat a meghívottakkal.

A Vendégségben Kárpátalján című találkozó az idei év első összejövetele, s célja, hogy bemutassa a legelszigeteltebb határon túli régiót. A négynapos rendezvény alatt a vendégek bebarangolhatják egész Kárpátalját a Vereckei-hágótól a Fekete- és Fehér-Tisza összefolyásáig, mindemellett hét régió művészeti együttesei mutatkoznak be négy napon át Kárpátalja három jelentős településén a helyi közönség előtt.

Az egységesülő Európa (főként a vízumkényszer miatt) a kárpátaljaiak számára eddig leginkább a lehetőségek szűkülését hozta magával, ezért a térség fejlődésében és a kapcsolatépítésben jelentős előrelépést jelenthet az eszenyi Mic-Bán Hagyományőrző Társaság, a Hungarofest Kht. és az Oktatási és Kulturális Minisztérium Égtájak Irodájának közös rendezvénye. A rendezvényeken az oktatási és kulturális tárcát dr. Schneider Márta szakállamtitkár képviseli.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok