2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Esterházy ismét Varsóban

2007. május 8.
Lengyelországban tölti május második hetét Esterházy Péter író abból az alkalomból, hogy a Czytelnik Kiadó jóvoltából újabb könyve, a Harmonia caelestis megjelent lengyel nyelven, a Fuharosokat, a Szív segédigéit és a Hrabal könyvét követően.
A varsói Magyar Kulturális Intézet meghívására hétfőn érkezett az író a lengyel fővárosba, ahol a kiadó vezetőivel való találkozást követően került sor Esterházy szerzői estjére, amelyet Jerzy Sosnowski irodalom-kritikus vezetett. A találkozó során két dal hangzott el Esterházy Pál Harmonia caelestis című gyűjteményéből a Chopin Zeneművészeti Akadémia énekkarának előadásában. A Traffic Klub zsúfolásig megtelt termében a beszélgetést követően hosszú sorok kígyóztak dedikálásra várva.

Esterházy Péter

Esterházy Péter a hét folyamán Varsón kívül ellátogat Poznanba és Krakkóba is, ahol olvasói szintén szerzői estek keretében ismerkedhetnek meg legújabb lengyelre átültetett művével. Az író rendkívüli lengyelországi népszerűségét jelzi, hogy már egészoldalas írásban foglalkozott vele a csaknem egymilliós példányszámú napilap, a Gazeta Wyborcza, s kivétel nélkül szinte valamennyi kulturális témával foglalkozó napi- és hetilap is bejelentkezett interjúra, s hasonló kéréssel fordultak a szervezőkhöz a legfrekventáltabb lengyel rádió- és TV-csatornák is.

A rendkívüli média-érdeklődést minden bizonnyal az is fokozza, hogy rövidesen a Javított kiadás is megjelenik a lengyel könyvpiacon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok