2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"Friss levegő" Moszkvában

2007. február 21.
Kocsis Ágnes "Friss levegő" című első nagyjátékfilmjét február 20-án mutatták be a Cinefantom filmklub keretein belül a moszkvai Fitil moziban.
A filmet pár nappal a "Spirit of Fire" hanti-manszijszki filmfesztivál premierje előtt vetítették le a neves Cinefantom klub vendégeinek. A Fitil mozi 300 fős termében telt ház várta a bemutatót, melyhez tematikus, 8 hasábos újságot is kiadtak. A vetítés előtt és után Kocsis Ágnes rendező és Andrea Roberti forgatókönyvíró vettek részt a közönséggel való beszélgetésekben. A majdnem másfél órás beszélgetést a Cinefantom klub rögzítette és honlapján publikálta. A film iránti érdeklődést az is mutatja, hogy a vetítés előtt három orosz televíziós csatorna, a Kultúra, az RTR és a Sztolica TV is készítettek interjút a rendezővel és forgatókönyvíróval.


A bemutató után több neves filmkritikus és fiatal filmrendező is részt vett a beszélgetésen, köztük Borisz Juhananov színházi rendező, aki a következőket mondta:

"Kocsis Ágnes filmje engem magával ragadt, mélyen elgondolkoztatott, mivel ez a történet nem csak Magyarországon, de akár Oroszországban is jatszodhatott volna. Ez egy univerzális film az emberek egyéni határon kívüli belső világáról."
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok