2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Gyermekrajz verseny Delhiben

2007. február 15.
Az indiai főváros 13 iskolájának 130 diákja vesz részt csütörtöktől azon a rajzversenyen, amelyet a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ szervezett - mondta el Lázár Imre igazgató az indiai fővárosból az MTI-nek.
Lázár Imre arról is beszélt, hogy a gyermekrajz versenyt huzamosabb ideje minden évben megrendezik, mindig más-más témakörben. Idén az intézetben éppen nyitva levő Világörökség-helyszínek Magyarországon című tárlathoz kapcsolódhatnak a rajzolni szerető indiai diákok.

A kiállítás felöleli mind a nyolc magyar világörökségi helyszínt, amelyek között történelmi városrészek, falvak, műemlék épületek, régészeti lelőhelyek és természetvédelmi területek egyaránt szerepelnek.

A versenyben részt vevő iskolák 6-16 éves tanulóinak lehetőségük volt arra, hogy már korábban megnézzék a kiállítást az intézetben, annak alapján készítsék el a rajzokat.

Az eredményhirdetés április végén lesz, a díjazottak oklevelet és könyvjutalmat kapnak. A nyertesek munkáiból kiállítás nyílik az intézetben.

Az intézet igazgatója elmondta, hogy a Shankar Book Trust nevű szervezet munkatársaival együtt bírálják el az alkotásokat. Ez a testület szervezi a Shankar Nemzetközi Gyermekrajz Versenyt is.

Lázár Imre beszámolt arról is, hogy a Delhi Egyetem Filmfesztiválján Magyarországot Bacsó Péter Tanú című filmje képviselte. A keddi vetítés után a filmről beszélgetést is rendeztek filmesztétikát tanító professzorok és egyetemi hallgatók bevonásával.

Az egyetemi filmfesztiválra hagyományosan a közép-európai országok alkotásait hívják meg, az idén szatirikus filmeket és vígjátékokat vetítettek - tette hozzá Lázár Imre.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok