2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Holokauszt-oktatás: elnökségváltás a Task Force-ban

2007. március 20.
A holokauszt oktatásával, kutatásával és a megemlékezésekkel foglalkozó nemzetközi szervezet, a Task Force 2007. március 21-én tartja az elnökség átadás-átvételi ünnepségét Budapesten.
A Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research (Task Force a holokauszt-oktatással, a megemlékezésekkel és a kutatással kapcsolatos nemzetközi együttműködésre) nevű nemzetközi szervezet elnökségének ünnepélyes átadás-átvétele 2007. március 21-én lesz Budapesten. 2006 márciusa óta az elnök dr. Magyar Bálint, akit idén a cseh Milos Poiar vált az elnökségben. A rendezvényen a 24 tagállam nagykövetei, illetve a Task Force-szal együttműködő országok, valamint a magyar külügyminisztérium képviselői vesznek részt. Az OKM-et Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár képviseli az ünnepségen.

A Task Force azért jött létre, hogy bürokráciától mentesen támogasson a holokauszt oktatásával, kutatásával kapcsolatos programokat. 1998-ban a svéd miniszterelnök, Göran Persson kezdeményezésére alakult, és ma 24 tagállama van. A Task Force támogatja a jeruzsálemi Yad Vashem Intézet programjait, az együttműködés központjában azok a módszertani kérdések állnak, amelyekkel a nagy történelmi eseményeket személyes sorsok révén ismertetik meg, és érzelmi kötödésekkel teszik hozzáférhetővé a diákok számára, hogy a későbbiekben a tanulók kirekesszék életükből az antiszemitizmust és a rasszizmust.

A Task Force elnöksége évente kétszer ül össze, az elnök személye rotációs rendszerben változik.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok