2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Kis tehén lemezbemutató koncertje Berlinben

2007. február 23.
"I'm in love with every lady": ezzel a címmel tart lemezbemutatót a Kis tehén zenekar a berlini KulturBrauereiban február 23-án este.
A város művésznegyedében található legnagyobb berlini kulturális központ Maschinenhaus nevű termében ad helyet a jelenlegi formájában 2005-ben megalakult együttesnek. A zenekarnak a Cyber Boy című slágerük hozott áttörő sikert ugyanebben az évben. A "Fonogram-díj" elnyerését követően (2006) Kollár-Klemencz László csapata hamar leküzdötte az ismeretlenség, a szerény anyagi háttér és alternatív - zenei korszakokat és hangszereket a dzsessztől, a rock-on, a pop-on és a cigányzenén át a magyar- és balkáni népzenéig egyesítő - stílusából adódó nehézségeket. Mire Berlinbe eljutottak, számos nemzetközi felkérést kaptak. A nemzetközi porondon egyre sikeresebb magyar együttes lemezét most a tekintélyes német lemezkiadó, az Plattenfirma Eastblokmusik adja ki.

A berlini magyar kulturális központ, a Collegium Hungaricum együttműködésével Kollár-Klemencz László dalai és együttese márciusban a Club Rodina segítségével újra hallhatóak lesznek a német fővárosban: ezúttal a Római Szerződés ötvenedik évfordulója alkalmából a Szövetségi kormány által szervezett kétnapos európai fesztiválon, 24-én és 25-én az "Európai klubéjszakán". A Berlini Klubkomisszió kezdeményezésére a Janowiczbrücke-nél több mint harminc berlini klub ünnepli az évfordulót együttesekkel és zenekarokkal, amelyek az EU minden államából érkeznek.

További inforáció a www.hungaricum.de honlapon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok