2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kortárs magyar és brit költészet a londoni Magyar Kulturális Központban

2007. április 11.
Április 11-e már 43 éve a versek napja. Az idei ünnepen két magyar és egy brit kortárs költőt lát vendégül a magyar intézet a brit fővárosban. Mesterházi Mónika, Imreh András és Matthew Hollis felolvasóestet tart saját költeményeiből az irodalomkedvelő közönségnek.
A britek szeretik a verseket. Nem csoda, hiszen országuk felnevelt számos költőt, így a verselés kultúrájuk szerves részévé vált. Természetesen az idei április sem telhet el költői est nélkül a londoni Magyar Kulturális Központban. Nem csupán a költészet ünnepe miatt, hanem egyszerűen a versek szeretetéből fakadóan. A szigetországban ugyanis az intézet jóvoltából a közönség rendszeresen találkozhat újabbnál újabb kortárs magyar szerzeményekkel.

Április 11-e után sem fejeződik be a verses esték sora az intézetben. Június végén egy különleges szerzőpáros, Géher István László és Antony Dunn játszanak a szavakkal, nem csupán sajátjaikkal, hanem egymáséival is. A költőpáros nem most találkozik először, korábban is dolgoztak már közösen. Ennek egyik eredménye, Gréher Burger King című versének angol fordítása.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok