2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A külföldi magyar intézetek is Pécset erősítik

2007. július 9.
Az Európa Kulturális Fővárosa program lehetőségeiről tárgyaltak 2007. július 5-én a külföldi magyar intézetek vezetői Pécsett.
2007. július 5-én a külföldi magyar intézetek vezetői Pécsre látogattak, hogy egyeztessék a magyar kulturális intézetek konkrét szerepvállalását az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) - Pécs 2010 program európai szintű megismertetésében, promóciójában. A találkozó célja volt továbbá, hogy az illetékesek a helyszínen tájékozódjanak a programfejlesztéssel kapcsolatos pécsi elképzelésekről.

A vendégek a Zsolnay Manufaktúra Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatójának vezetésével megtekintették a 2010-re európai színvonalú kulturális negyeddé átalakuló Zsolnay gyárat, majd Gonda Tiborral, Pécs város alpolgármesterével és Méhes Mártonnal, a Pécs2010-program művészeti igazgatójával folytattak kerekasztal-beszélgetést az együttműködési javaslatokról.

A tervek között szerepel többek között egy Zsolnay kerámia és porcelán utazó kiállítás létrehozása, a pécsi képzőművészek munkáiból válogatott kiállítási anyag bemutatása az európai fővárosokban, valamint számos művészcsere és meghívás. Az egyes kulturális intézetek mindezeken kívül ősztől prezentációkat és további kerekasztal-beszélgetéseket terveznek az Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatban.

Lauter Éva, a külföldi magyar kulturális intézeteket összefogó Balassi Intézet főigazgatója, Gonda Tibor és Méhes Márton egyetértettek abban, hogy a jövőben folyamatos lesz az egyeztetés és az együttműködés a program és az intézetek között. A párbeszéd folytatásaként a brüsszeli intézetben 2007. szeptember 19-én találkoznak az EKF-városok hálózatának tagjai, többek között Essen, Pécs, Isztambul és Luxemburg képviselői.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok