2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar-litván kulturális együttműködési program

2007. október 18.
Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Jonas Jučas litván kulturális miniszter Budapesten aláírta a két ország közötti Kulturális Együttműködési Programról szóló megállapodást.
A Magyar Köztársaság és a Litván Köztársaság 1997-ben kétoldalú kormányközi megállapodást írt alá a kulturális és tudományos együttműködésről. Az egyezmény előírja, hogy a felek két, illetve három éves időszakokra szóló munkatervet készítsenek a megállapodásban foglaltak végrehajtására.

Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma és a Litván Köztársaság Kulturális Minisztériuma közötti 2007-2009-es időszakra szóló együttműködési megállapodás átfogja a kultúra minden területét. A két ország kölcsönösen támogatja egymás alkotóművészeinek, előadóművészeinek részvételét a jelentős kulturális eseményeken, fesztiválokon, kiállításokon. Elősegítik a másik fél irodalmi műveinek kiadását, a múzeumi és a kortárs művészeti kiállítások cseréjét. Ösztönzik a kétoldalú együttműködést a filmművészetek terén, támogatják a közös filmek készítését.

Fotó: Gordon Eszter

Előmozdítják az amatőr művészek cseréjét, és segítik a könyvtárak, múzeumok, kulturális intézmények közvetlen együttműködését. Információt cserélnek a zenei, tánc- és népművészeti eseményekről, és lehetőség szerint együtteseket, kórusokat, szakértőket hívnak meg a rendezvényekre. A két ország évi száz napot biztosít kulturális és művészeti szakembereknek, hogy megismerjék a fogadó ország kultúráját, kulturális intézményeit.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok