2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar siker a szlovák komolyzenei fesztiválon

2007. április 23.
Kelemen Barnabás hegedűművésznek ítélte a nemzetközi zsűri a fődíjnak számító Kritikusok díját a zsolnai 17. Közép-Európai Komolyzenei Fesztiválon.
A fiatal művész, aki eddig szinte minden rangos nemzetközi trófeát elnyert, ezúttal Beethoven D dúr Concerto hegedűre és zenekarra (Op. 61.) című művében játszotta a szólót, a Prágai Filharmonikusokat a francia Martin Lebel vezényelte. Tóth Péter zeneszerző, a zsűri magyar tagjának elmondása szerint a fesztivál utolsó estéjén színpadra lépő Kelemen Barnabás győzelmére a grémium egyhangúlag szavazott azzal együtt, hogy a fesztivál színvonala minden előző várakozást felülmúlt. Az erős nemzeti elkötelezettségéről ismert észak-szlovákiai városban a magyar hegedűművész soha nem látott közönségsikeret aratott. A közönségdíjat Adriana Kucerová szlovák szoprán gyűjtötte be.

A Pozsonyi Magyar Kulturális Intéztet támogatásával fellépő fiatal hegedűművész - a pénzdíjon felül - koncertmeghívást kapott több rangos fesztiválra, köztük a Prágai Tavaszra és a párizsi Francia Kamarazenei Fesztiválra, illetve a hagyományoknak megfelelően ő nyitja meg jövőre a 18. zsolnai fesztivált. Idén a tavalyi győztes, Sophia Jaffé német zongoraművésznő lépett fel elsőnek - immár versenyen kívül.

A térség egyik legrangosabb komolyzenei fesztiválján nyolc ország művészei léptek fel április 16. és 21. között. A rendezvény védnöke Marek Madaric, Szlovákia kulturális minisztere volt.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok