2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar szecessziós plakátok Olaszországban

2007. március 1.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem tulajdonában lévő szecessziós plakátgyűjteményből nyílt kiállítás szerdán este a genovai székhelyű Európai Kulturális Központban (Centro Culturale Europeo), melynek a Római Magyar Akadémia révén Franciaország, Ausztria, Németország, Svájc és Lengyelország mellett hazánk is tagja.
Az anyagra a Képzőművészeti Egyetem könyvtárának rendezésekor bukkantak rá. Nem tudni, ki és milyen célból gyűjtötte össze annak idején - lehet, hogy oktatási segédanyagként szolgált -, de a múlt századforduló legjelesebb plakáttervezőinek műveit tartalmazza, Alfona Muchától Paul Berthonon, Eugene Grasset-n, Adolfo Hohensteinen keresztül Alejandro de Riquerig és Antonio Utrillóig.


A kiállítást a Római Magyar Akadémia és a Magyar Képzőművészeti Egyetem könyvtára kezdeményezte, és annyira elnyerte az Európai Kulturális Központ tetszését, hogy tavasszal ezzel nyitják meg Palermóban új fiók-központjukat. Rómában ősszel láthatják az érdklődők a szecessziós palkátgyűjteményt, a Római Magyar Akadémia galériájában.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok