2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar társulat Birminghamben

2007. június 1.
A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Ördöghajsza című előadásával június 2-án Birminghamben vendégszerepel a Big BrumTIE (Theatre-in-Education) társulat 25. születésnapja köré szervezett nemzetközi találkozón.
Fotó: Kaposi László
Fotó: Kaposi László

Nagy-Britanniában és nemzetközi viszonylatban is a színházi nevelési program egyik legjelentősebb képviselője a Big Brum társulat, melynek munkáját többek között az egyik legnagyobb brit drámaíró, Edward Bond is segíti. Bond 12 éve működik együtt a Big Brummal, legújabb darabját (The Tune) - melyet külön a társulatnak írt - a találkozón is játsszák.

A Kerekasztal Társulás 1992-ben jött létre Közép-Európa első TIE-társulataként. A Big Brummal 2003 óta dolgozik együtt.

A TIE módszer lényege: a közönség nem pusztán megfigyelő, hanem adott esetben partner, akit arra biztatnak, hogy közbeszóljon, magyarázzon, véleményezzen és együtt játsszon. A foglalkozásokon a színház és a dráma elemei eszköztárat jelentenek, amelyekkel a célzott korosztály jellemzőitől, a választott tanulási területtől, a feldolgozandó problémától függően gazdálkodnak a társulat tagjai. Mindig meghatározott korúakhoz szólnak előadásaikkal, azokat maximált résztvevői létszám mellett tartják.

Az Ördöghajsza Arthur Miller Salemi boszorkányok című drámájának felhasználásával készült. A 15-17 évesek számára ajánlott színházi nevelési program fő témája a közös tettekért való egyéni és csoportos felelősségvállalás. A Kerekasztal birminghami szereplését a londoni Magyar Kulturális Központ támogatta.

További információ:
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok