2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Márai-est Varsóban

2007. március 23.
Egy éven belül immáron második Márai-estjével büszkélkedhet a Varsó Magyar Kulturális Intézet, s mindez a különböző kiadók és irodalmi folyóiratokkal való szoros együttműködésen alapszik.
Néhány hónappal ezelőtt a Czytelnik Kiadó frissen megjelenő "Napló"-ja nyomán, most pedig, március 22-én az Irodalmi Füzetek jóvoltából tartottak rendkívüli érdeklődésre számottartó estet. Az Irodalmi Füzetek ezúttal teljes számát szentelte Márai pályafutásának, ami részben annak is köszönhető, hogy a Magyarországon élő Teresa Worowska kiemelkedő munkásságát műfordítói díjjal jutalmazták Lengyelországban.

Az elmúlt néhányévben az alábbi Márai-könyvek jelentek meg lengyel nyelven: A gyertyák csonkig égnek, Vendégjáték Bolzanóban, San Gennaro vére, Föld! Föld!..., Napló, Egy polgár vallomásai, Füves Könyv, ráadásul az utóbbi kettő már a második kiadást is megérte. Ezzel is magyarázható, hogy ismét csak pótszékekkel tudták megoldani valamennyi vendég leültetését, amelynek többségét huszonéves fiatalok alkották, de a nézők között fel lehetett fedezni Julia Hartwig költőnőt, illetve a budapesti Filmszemlén bemutatott Elek Judit-film főszereplőjét, Maja Komorowskát. Az estet Roman Kurkiewicz főszerkesztő, az egyik legismertebb lengyel publicista vezette, Márai műveiből Krzysztof Gosztyla olvasott fel részleteket.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok