2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megalakult a kulturális intézetek hálózatának magyarországi szervezete

2007. október 2.
Tizenkét, Magyarországon működő külföldi kulturális intézet kedden megalakította az európai kulturális intézetek hálózata (EUNIC) budapesti tagszervezetét.
A budapesti osztrák, bolgár, dán, észt, finn, lengyel, brit, német, olasz, portugál, román és szlovák kulturális intézet igazgatói látták el kézjegyükkel azt a dokumentumot, amellyel létrehozták az Európában működő kulturális intézetek hálózatának magyarországi tagszervezetét.

A EUNIC (European Union National Institutes for Culture) célja az, hogy az egyes országokban működő külföldi kulturális intézetek összefogásával erősítse a kulturális sokszínűséget, a nemzetközi párbeszédet és az Európán kívüli országokkal való együttműködést.

A magyarországi EUNIC-csoport rendszeres, közös rendezvényekkel járul majd hozzá e célok megvalósításához.

A budapesti szervezethez, amely szorosan együttműködik a magyarországi uniós intézményekkel, minden olyan ország helyi kulturális intézete csatlakozhat, amely tagja az EU-nak, de a tagszervezet bevonhatja programjaiba az Európán kívüli országok kulturális intézményeit is.

A budapesti külföldi kulturális intézetek között eddig is volt együttműködés: vezetőik évente háromszor-négyszer tanácskoztak, mindig az unió soros elnökségét betöltő ország kulturális külképviseletén.

Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős szakállamtitkára az intézetvezetők januári tanácskozásán vetette fel, hogy a találkozó résztvevői megalakíthatnák az Európában működő kulturális intézetek hálózatának magyarországi szervezetét.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok