2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nagy sikerű koncertet adott Brüsszel főterén a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar

2007. augusztus 9.
Nagy sikerű koncertet adott szerdán este Brüsszel főterén a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás karnagy vezényletével: a borongós, esőre hajló idő ellenére több százan hallgatták a fiatal zenészek által megszólaltatott Kodály-műveket.

A nyolcvan fős zenekar programján többek között a Háry János-szvit, a Galántai táncok és a Felszállott a páva szerepelt. Brüsszel volt az utolsó állomása annak a nagyszabású koncertsorozatnak, amelynek keretében a fiatal zenészek az elmúlt egy hétben Budapesten, Kecskeméten, Galyatetőn, a szlovákiai Galántán és a belgiumi Nerpeltben tartottak előadásokat. A brüsszeli esemény egyik szervezője az itteni Magyar Kulturális Intézet volt, amely tavaly októberben, a magyar forradalom 50. évfordulóján már megjelent egy hasonló, nagy figyelmet keltő rendezvénnyel a belga főváros főterén, a csodálatos középkori épületek között.

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart az Európa Jövője Egyesület hozta létre 2006-ban. Az együttes 20 ország tehetséges fiatal zenészeiből alakult (még japán, indonéz és tajvani tagja is van), vezető karmestere a Kossuth-díjas Vásáry Tamás. Tagjai nyaranta gyűlnek össze, állandó székhelye Kecskemét.

(MTI)

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok