2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nemzetközi nyári egyetem Kőszegen

2007. június 13.
A Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézete 2007. június 25. és július 6. között rendezi meg Kőszegen a 12. Nemzetközi Savaria Nyári Egyetemet.
A Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézete 2007. június 25. és július 6. között Kőszegen, Metamorphosis of Europa, Enlargement and Beyond (Európa átalakulása, Bővítés és azon túl) címmel rendezi meg a 12. Nemzetközi Savaria Nyári Egyetemet, melyre a világ számos országából érkeznek diákok, akadémikusok, írók, aktivisták, diplomaták és politikusok.

Az évente megtartott rendezvényen idén Európa új szomszédsága címmel a szervezők különös figyelmet kívánnak fordítani a Visegrádi Négyekre, illetve a Balkánt és Törökországot érintő regionális együttműködésekre vonatkozó ígéretekre és kihívásokra. Mindemellett, mivel Magyarország idén emlékezik meg Kőszeg török ostromának 475. évfordulójáról, ezért az Európai Unió és Törökország kapcsolatát körüljáró kulturális és tudományos programokat is szervez az egyetem.

Az esemény magyar előadói többek között: Göncz Kinga külügyminiszter, Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára és Hankiss Elemér szociológus. A nyári egyetem kiemelt külföldi vendége Benjamin R. Barber világhírű amerikai politológus, akinek az utóbbi években a keleti és nyugati világ konfliktusainak, a terrorizmus és a demokrácia egymásra hatásának elemzéséről megjelent könyvei számos vitát indítottak el világszerte.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok