2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OKM delegációja az erdélyi Ars HUNGARICA-n

2007. augusztus 24.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium delegációja 2007. augusztus 23. és 25. közötti kolozsvári és nagyszebeni látogatása során a nagyszebeni Ars HUNGARICA rendezvénysorozaton is részt vesz. A delegációt Dr. Schneider Márta kulturális szakállamtitkár asszony vezeti.
2007. augusztus 19. és 26. között rendezik meg Nagyszebenben (Románia) a Magyar Hetet, vagyis az Ars HUNGARICA rendezvénysorozatot, melyen az Oktatási és Kulturális Minisztérium dr. Schneider Márta kulturális szakállamtitkár asszony vezette delegációja is részt vesz. A delegáció az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület meghívására látogat 2007. augusztus 23. és 25. között Európa Kulturális Fővárosába, Nagyszebenbe illetve Kolozsvárra.

A Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda által megszervezett Ars Hungarica rendezvénysorozat célja, hogy betekintést adjon a magyar kultúra sokszínűségébe, őrködjön a hagyományok felett, támogassa a magyar értékek megőrzését és védelmét, elősegítse a szórványban élő magyarság kulturális életének fellendülését, illetve erősítse és képviselje identitásukat.

A rendezvény ideje alatt közel nyolcvan kulturális eseményt mutatnak be, többek között kiállításokat, operaelőadást, szimfonikus koncerteket, színi előadásokat, könyvbemutatókat, néptánc-előadásokat, konferenciákat valamint dzsessz- és ifjúsági koncerteket tartanak, továbbá a látogatók megtekinthetik az István, a király című rockoperát is.

Az erdélyi és magyarországi fellépők között olyan nevek szerepelnek, mint Eperjes Károly Kossuth-díjas színész, Sebestyén Márta Kossuth- és Grammy díjas énekesnő, Balogh Kálmán cimbalommester, a Magyar Állami Népi Együttes, a Csíki Kamarazenekar, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház magyar tagozata, a Ghymes vagy a Kampec Dolores.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok