2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Rizshegyekkel a társadalomról

2007. február 13.
Február 9-én Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár megnyitotta a Stan's Cafe társulat Mindenkiről a földkerekségen - Magyarország és szomszédai című kiállítását. A rendezvény során a brit társulat 2 tonna rizs segítségével jelenít meg különböző statisztikai mértékeket.
Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

A Nagy Britmánia 2 - Supernow! programsorozat részeként a British Council, a Trafó és a Néprajzi Múzeum közös szervezésében 2007. február 9-én bemutatták a Stan's Cafe: Mindenkiről a földkerekségen - Magyarország és szomszédai című installációját. A kiállítást a Néprajzi Múzeum aulájában Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára és David Martin, a British Council igazgatója nyitotta meg. Bogyay Katalin beszédében hangsúlyozta a két ország közötti szoros együttműködést, amely keretében ez a kísérleti, érdekes és interaktív performansz is létrejött, valamint rámutatott a fiatal művészek kreativitására, méltatva az ilyen interaktív jellegű kiállítás bemutatásának fontosságát, amely a művészetet közel hozza az emberekhez.

Fotó: Gordon Eszter

A brit társulat egy lebilincselően egyszerű produkcióban közel két tonna rizs segítségével elevenít meg emberi statisztikákat. Az alkotások rizsszemekből készültek és egy - egy város lakosságát, AIDS betegek számát vagy éppen a holocaustban meghalt személyek számát mutatta be. A "mindannyian porszemek vagyunk" gondolat szó szerint és szemmel láthatóan értelmezhetővé válik, hiszen a világot és Magyarországot, valamint a kelet-európai térséget leíró számadatok (rizshegyek) közé sétálhatunk...

A kiállítás 2007. február 9-16. között ingyenesen látogatható.

Fotó: Gordon Eszter

Fotó: Gordon Eszter
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok