2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sikeres tárgyalás a szlovák-magyar kulturális együttműködésről

2007. november 29.
Bogyay Katalin nemzetközi szakállamtitkár és Jozef Augustín Lang, a szlovák Kulturális Minisztérium államtitkára vezetésével zajlott november 28-án a két állam Kulturális és Sajtó ügyekkel foglalkozó Vegyes Bizottságának VII. ülése Pozsonyban.
A két tárca képviselői tárgyalásokat folytattak a 2008-ban megkötendő, új 2008-2010 közötti magyar-szlovák kulturális munkaterv előkészítéséről illetve ajánlásokat fogalmaztak meg a művészetet, a kisebbségi és regionális kultúrát, az egyházat, a kulturális örökséget, valamint a média és audiovizuális ügyeket érintő szakterületeken.

Az új ajánlások szerint például a felek kölcsönösen tájékoztatják egymást abban az esetben, ha a nemzeti kisebbségek nyelvén történő helységnevekkel kapcsolatban problémák merülnének fel a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájának érvényesítése során. A szlovák fél szorgalmazza, hogy anyagi okokból ne csökkenjen a Pátria Rádió magyar nyelvű adásainak műsorszórása és adásideje. A jegyzőkönyv szerint a szlovák fél megvizsgálja a Csemadok működési költségei állami támogatásának illetve egy Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet működésének lehetőségét is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok