2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

V4 - megkezdődött a kulturális miniszterek tanácskozása Budapesten

2007. január 12.
Megkezdődött a visegrádi országok kulturális minisztereinek tanácskozása pénteken délelőtt Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.
A megbeszélések előtt Hiller István oktatási és kulturális miniszter, a találkozó házigazdája a sajtó jelenlétében köszöntötte Marek Madaric szlovák kulturális minisztert, Petra Smolikova cseh kulturális miniszterhelyettest, valamint Krzysztof Olendzki, lengyel kulturális államtitkárt és az őket kísérő delegációk tagjait.

A zárt ajtók mögött zajló találkozón, amely tizenhatodik a hasonló tanácskozások sorában, a visegrádi országok kulturális kormányzati vezetői többek között arról tárgyalnak, hogy az európai közösség sokszínű kulturális kínálatában hogyan tudnak egymással, illetve a közösség többi tagjával is folyamatos és dinamikus párbeszédet kialakítani.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) tájékoztatása szerint a találkozó keretében beszámolók hangzanak el a négy ország azon nemzeti programjairól, amelyekkel a 2008 a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Éve címmel indított uniós kezdeményezéshez csatlakoznak.

Szó lesz arról is, miként lehet a kulturális fejlesztéseket a település- és régiófejlesztési programok alapjává tenni, és ezen belül megtalálni egy-egy térség kitörési pontjait.

Ezen projektek szakmai megalapozására az OKM kezdeményezésére Magyarországon kulturális alapú városfejlesztési és városkutatási program indult.

A kétnapos találkozó rendhagyó módon, a négy ország fiatal dzsesszzenészeiből alakult együttes koncertjével vette kezdetét csütörtökön Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A kulturális miniszterek tanácskozása közös nyilatkozat aláírásával ér véget a Magyar Tudományos Akadémián péntek délután.

MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok