2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

XVIII. Nemzetközi Kodály-hét Helsinkiben

2007. március 12.
Idén tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ a főváros és környéke zenei tanintézeteivel közösen a Kodály Hetet.
Szilvay Csaba Helsinkiben élő magyar zenetanár 1990-ben kezdeményezte az azóta hagyományossá vált koncertsorozatot: a hét folyamán minden nap más helyszinen az iskolák diákjai szerepelnek, nagyszerű lehetőséget kínálva a Kodály-módszerrel történő zeneoktatás eredményeinek bemutatására.

A helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ meghívására minden évben fiatal magyar művészek lépnek fel a koncerteken. 2007-ben két Fischer Annie-ösztöndíjas képviseli Magyarországot: Farkas Gábor zongoraművész és Kertész András énekmuvész.

Az idei Kodály Hét különlegessége, hogy a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központban tartandó nyitókoncerten Hajdu András, a Magyar Köztársaság Helsinki nagykövete átadja a Magyar Művészetért Alapítvány és a Herendi Porcelánmanufaktura Zrt. által létrehozott Kodály Zoltán-emlékdíjat Szilvay Géza zenepedagógusnak, a Kelet-Helsinki Zeneiskola igazgatójának, aki fivérével, Szilvay Csabával honosította meg Finnországban a Kodály-módszert.

A Kodály-hetet március 13-18. között rendezik Finnország három városában, Helsinkiben, Espoo-ban, Vantaa-ban.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok