2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Yoko Ono a Moszkvai Magyar Kulturális Központban

2007. június 1.
1989-es első utazását követően ismét Moszkvába látogatott Yoko Ono. Május 31-én, a neves CUM áruház első emeletén nyították meg a zenész és kortársművész Yoko Ono "A csótány Odüsszeája" c. kiállítását.
Yoko Ono
A megnyitót követő napon a művésznő ellátogatott a Moszkvai Magyar Kulturális Központ újonnan nyílt Raktárlat (oroszul Szklad Art) kiállítótermébe, ahol megtekintette volt élettársának, a magyar származású Havadtőy Sámuelnek "Játszma" c. kiállítását. Yoko Ono a kiállítás megtekintése után elismerő szavakkal dícsérte az intézet új kiállítótermét és a Szklad Artban tervezett  további kortársművészeti kiállítások iránt érdeklődött. Havadtőy Sámuel előzetes kérésére, a művésznő két képet választott ki a "Játszma" sorozatból.

Yoko Ono előtt a kiállítást Borisz Szpasszkij sakkvilágbajnok, a legendás 1972-es rejkyaviki mérkőzés egyik szereplője és Jurij Averbah FIDE tiszteletbeli tagja is megtekintették. A Moszkvai Magyar Kulturális Központ Szklad Art kiállítóterme egy hónap alatt a helyi kortársművészeti élet megkülönböztett fontos helyszínévé vált. Havadtőy Sámuel "Játszma" c. kiállítása június 30-ig tart nyitva.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok