2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Zárókoncert a Schleswig-Holsteini Zenei Fesztiválon

2007. augusztus 31.
Lübeckben nagy koncerttel, előtte néhány órával Gut Schierenseeben ünnepélyes záróeseménnyel ér véget vasárnap a XXII. Schleswig-Holsteini Zenei Fesztivál, amelyen idén Magyarország volt a díszvendég a Németországi Magyar Kulturális Évad, az Ungarischer Akzent keretében.
Az Észak-Német Rádió (NDR) Szimfonikus Zenekarának hangversenyét Alan Gilbert a világhírű, 40 éves amerikai karmester vezényli, a szólista az ugyancsak világhíres Frank Peter Zimmermann német hegedűművész lesz, aki egy 1711-ben készült Stradivari hegedűn játszik.

A programban Ludwig van Beethoven D-dúr hegedűversenye és Igor Sztravinszkij Le sacre du printemps (Tavaszi áldozat) című műve szerepel.

Gut Schierenseeben kezdődik vasárnap délután a fesztivál fináléja: Schleswig-Holstein tartomány megköszöni Magyarországnak, az idei zenei vendégnek a közreműködését a fesztiválon, és hivatalosan köszönti Oroszországot, a következő év díszvendégét.

Az eddigi díszvendég képviseletében Schneider Márta szakállamtitkár átadja a stafétát, az üveggömböt a 2008-as fővendég, Oroszország képviselőjének.

Az eseményt követően Alice Sara Ott, a 19 éves német-japán pianista Liszt Ferenc 2. Magyar rapszódiáját (cisz-moll) játssza el.

Az idei Schleswig-Holsteini Zenei Fesztiválon magyar művészek hét héten keresztül 146 koncertet adtak 43 helyszínen. A fellépők között volt többek közt Perényi Miklós gordonkaművész, a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével, Schiff András zongoraművész, Kelemen Barnabás hegedűművész, a Keller Quartet, a Budapest Klezmer Band, a Besh o droM együttes, a Muzsikás és Sebestyén Márta.


(MTI-Panoráma)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok