2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Angol-magyar siker a Londoni Jazz Fesztiválon

2008. november 17.
Az idei Londoni Jazz Fesztivál nyitó napján, november 14-én, pénteken lépett fel a Királyi Zeneakadémián a magyar zongorista-zeneszerző, Oláh Kálmán és a világhírű angol trombitás-szárnykürtös, Gerard Presencer által közösen vezetett brit-magyar szeptett. A Londoni Magyar Kulturális Központ meghívására szigetországba érkezett zenészek ismét bebizonyították, hogy a magyar jazz méltán világhírű.
A zenekar javarészt a tavalyelőtti Thelonious Monk Nemzetközi Jazzkomponista Verseny nyertese, Oláh Kálmán szerzeményeit játszotta. Az átütő sikerű koncerten a kortárs zene határvonalát súroló, roppant merész és igényes szerzeményeket szólaltatott meg a két neves zenész által toborzott, ragyogóan tehetséges fiatal gárda. Magyarországról az alt- és szopránszaxofonos Bacsó Kristóf, valamint a fiatal ütősök koronázatlan királya, Dés András kísérte el Oláh Kálmánt Londonba.

Oláh Kálmán

Gerard Presencer, aki egyébként a Királyi Zeneakadémia jazz tanszékét is vezeti, a tenorszaxofonos Mark Hanslip, a bőgős Tom Mason és a dobos James Madden személyében találta meg a legalkalmasabb partnereket ehhez az angol-magyar zenei kalandhoz.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok